14. dec 2011 17:45
Mamamia, mene pa zanimajo tiste lepe oranžne in modre in roza...rožice...kateri recept je to in kako oz. s čim si jih obarvala? A so na koncu povaljani v sladkorju? Res so prekrasni...Hvala za odgovor..
angelca
14. dec 2011 17:45
Mamamia, mene pa zanimajo tiste lepe oranžne in modre in roza...rožice...kateri recept je to in kako oz. s čim si jih obarvala? A so na koncu povaljani v sladkorju? Res so prekrasni...Hvala za odgovor..
angelca
14. dec 2011 18:48
angie.orhideja je napisal/a: |
|
To so istrski cukarini, recept je pod tem imenom v bazi. Pa si je ena iz naše skupine pekaric zaželela, da bi bili še kakšne druge barve razen bele, pa smo v žganje dale še malo modre barve, v drugo skodelo rdeče in terrtjo oranžne in so ratali taki raznobarvni cukarini. To je vsa umetnost. JA, najprej se še topli piškoti namočijo v žganje (ali vino), potem pa v krsitalni sladkor.
mamamia
14. dec 2011 18:52
jaz cukarine pomakam v malinov liker in so tudi rahlo rdeči.
http://www.mojalbum.com/tajda
14. dec 2011 20:32
Jaz letos ne bom pekla piškotov ampak Božični zavitek za večerno novoletno zabavo. Pekla ga bo isti dan, zjutraj...
Recept pa je tule: http://www.kulinarika.net/recepti/16204/sladice/bozicni
mojstra
14. dec 2011 21:03
Mojstra, zelo dobra sladica.
zeta
14. dec 2011 21:25
No, tako nekako so pa letos uspele cimetove zvezdice ... iz šestih beljakov smo jih delale ...
mamamia
14. dec 2011 22:55
Tole je pa res za slikat!
naor
15. dec 2011 7:23
Nekaj piškotov s svojega seznama sem že spekla, za nadaljevanje pa moram še v nabavo. Mogoče katera ve, kje so najugodnejši oreščki - predvsem mandlji in lešniki? Jih rabim precej... V bližini imam Hofer, Tuš, Mercator in Interšpar.
roža
15. dec 2011 7:25
Mamamia kako pa ste mazale sneg na zvezdice, da je tako lepo enakomerno in do robov? Z zobotrebcem?
lenika83
15. dec 2011 8:15
Roža mislim da ima najcenejše oreške (lešniki mandelni) hofer razen če so kje v akciji.
urska79Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ameriška jabolčna pita (American apple pie )
Bolj enostavno in poceni ne gre