6. dec 2011 13:11
Tunna kakšno zeleno barvo si uporabila za smerekice pa rdečo za smerekice ?
Čudovite slikice pa verjamem ,da tudi okusne.
lp
urska79
6. dec 2011 13:11
Tunna kakšno zeleno barvo si uporabila za smerekice pa rdečo za smerekice ?
Čudovite slikice pa verjamem ,da tudi okusne.
lp
urska79
6. dec 2011 14:24
Nemeja,kako karameliziraš oreščke??? Rada bi naredila še kaj zraven piškotov in medenjakov pa nimam nobenih idej....bi prosila za kakšen nasvet!!!
jatija
6. dec 2011 14:26
Uau, Tunna, zelo lepo!
JJ
6. dec 2011 14:29
...iščem mamamiin recept za piškote s kardamomom... se spomnim, da je bilo pisanja tudi o rožni vodi... kak hiter link? Hvala!
alibaba
6. dec 2011 14:41
jatija je napisal/a: |
Nemeja,kako karameliziraš oreščke??? |
Stopiš sladkor in vodo, pustiš da se naredi karamel, streseš vanj oreške in še malo premešaš. Vliješ v pekač in pustiš, da se ohladi, vmes večkrat premešaš, na koncu po potrebi razlomiš. Ohlajene lahko posjueš tudi s kakavom.
Tale recept od Katkelopatke je podoben, kot naredim sama - ti bo v pomoč pri količinah, jaz delam bolj po občutku:
http://www.kulinarika.net/recepti/9373/sladice/kandiran
nemeja
6. dec 2011 14:46
alibaba je napisal/a: |
...iščem mamamiin recept za piškote s kardamomom... se spomnim, da je bilo pisanja tudi o rožni vodi... kak hiter link? Hvala!
|
Ja, jaz bi tudi prosila. Pa še to - kje pa kupiš rožno vodo? V lekarni?
nemeja
6. dec 2011 14:52
alibaba
6. dec 2011 15:13
alibaba menim da je najbolje da za recept pišeš kar mamamii osebno.ti bo z veseljem pomagala in odgovorila :)
ledenka_
6. dec 2011 15:25
Piškoti z rožno vodo in kardamomom:
400 g moke, 2 kavni žlički kardamoma in enako rožne vode (oziroma količine prilagodite okusu), 2 rumenjaka, dve jušni žlici sladke smetane, 170 g masla.
Iz sestavin zgnetemo testo, ga pustimo v hladilniku vsaj uro ali dve, lahko tudi čez noč.
Iz razvaljaega testa izrežemo piškote poljubnih oblik in jih spečemo, okoli 8 minut na 175 do 180 stopinjah (morajo biti še malo mehki, ko jih vzamemo iz pečice).
Za glazuro zmešamo 125 g sladkorja v prahu z malo rožne vode in sokom limone, premažemo piškote in jih potresemo z mletini ali grobo sesekljanimi pistacijami. Ali pa potresemo s kardamomom, če je komu ta začimba tako všeč, da je ni nikdar dovolj ...
To je vse.
Aja, rožna voda. Ne vem, ali se dobi pri nas, morda v maxiju v Ljubljani? Jaz sem si pol litra prinesla iz Irana, tako da pri nas sploh še nisem povpraševala po njej.
mamamia
6. dec 2011 15:35
Jaz bi pa rada letos podarila med z orehi in suhim sadjem. Zanima me kako se to naredi in koliko časa prej moram to narediti. Moram med kaj segreti ali kar nalijem med po oreščkih in suhim sadjem?
Moram orehe in sadje kaj narezati ali se kar celi dodajo?
Hvala za odgorove. :)
balea11Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ameriška jabolčna pita (American apple pie )
Bolj enostavno in poceni ne gre