22. dec 2011 11:31
Darjuška, krasno!
tarja2
22. dec 2011 11:31
Darjuška, krasno!
tarja2
22. dec 2011 21:10
darjuška, zares lepo delo ste naredili.
jaz sem imela včeraj delavnico z osnovnošolci ki obiskujejo predmet sodobna priprava hrane. Moram rečt da so bili kar pridni in da smo bili uspešni. slikat nisem uspela, ker so seveda vse takoj pohrustali :) delali pa smo piškotke s koščki čokolade, marelične kupčke, navadne čokoladne piškote ki so jih še oblili s čokolado ter kokosove muffine z gozdnimi sadeži.
danes sem oblila mandljeve paličice, ju3 pa sledi peka potratne potice(prvič in me je kar malo strah, upam da bo uspela) ter seveda še kakih piškotov(moji piškotarji ne dajo miru)
ledenka_
22. dec 2011 22:05
Ledenka, kako lepo zgledajo te paličice! Lahko zapišeš recept ali je v bazi?
Jaz sem danes naredila nočno potico, ki sedaj spi ledene sanje na balkonu. Jutri jo spečem in upam na najboljše .
LP, Oaza
22. dec 2011 22:30
Pa je peka piškotov končana za letos. Pripravila sem nekaj vrečk za moje sodelavce - vrečka piškotov in oreščki v medu (med je domač), ker jutri zadnjič delamo v tem letu. Še slikice.
vsakega po nekaj piškotov
tole pa je celotna božično novoletna peka 2011
za moje ljube sodelavce
http://www.mojalbum.com/tajda
22. dec 2011 22:35
Tudi jaz sem danes odpravila prve sladke pakete in vsi so jih bili zelo veseli, sploh ker sem nekaterim prihranila praznično peko.
Ninja24
22. dec 2011 22:36
Današnja večerna peka, božično novoletni piškoti, domači prijatelj, enostavni čokoladni cokies in krhki žepki z marmelado.
lp, pinka
23. dec 2011 6:17
Ninja 24 .
Kkako pa si naredila te jelenčke. Ali je v receptu za tvoje lepe jelenčke potreben dodatek koruznega sirupa?
Ali lahko recept napišeš?
M.schafe
m.schafe
23. dec 2011 7:09
oaza, z veseljem napišem recept, ni v bazi, dobila sem ga veliko let nazaj v neki reviji(se ne spomnem več kateri) in od takrat je vedno na naši praznični mizi
MANDLJEVE PALIČICE
-200g moke
-100 g mletih mandljev
-1 jajce
-ščep soli
-150 g masla
-100 g sladkorja
-1 žlička naribane limonine lupine
-čokolada za obliv
iz vseh sestavin(razen čokolade) zamesimo testo in ga pustimo v hladilniku najmanj 1 uro(je zelo mehko). oblikujemo "klobaso" ki je lahko poljubno široka. postavimo v hladilnik da se strdi. narežemo na koščke(jaz sem narezala na 2 cm debele koščke) in oblikujemo paličice. pečemo na ogreti pečici 180 stopinj, največ 15 minut. paličice se nekoliko razlezejo, tako dobijo tipično obliko(nekaka plooščica). ohlajene pomakamo v čokoladni obliv.
naj vam tekne
Darjuška, zanima me kakšni so tisti piškotki v obliki rožice, ki imajo neko barvno kroglico gor. a so to navadni masleni in gor je rumova kroglica, ali je testena kroglica? če bi lahko prosim napisala recept
sicer pa punce, super ste, zelo lepe piškotke ste naredile. Vaš obdarovanci so lahko zelooooo veseli.
lp
ledenka_
23. dec 2011 7:57
Ledenka, hvala ti! Te piškote še sigurno naredim letos!
Punce, kakšne dobrote! Le zakaj niste moje sodelavke, prijateljice ...
LP, Oaza
23. dec 2011 8:37
ledenka_ je napisal/a: |
Darjuška, zanima me kakšni so tisti piškotki v obliki rožice, ki imajo neko barvno kroglico gor. a so to navadni masleni in gor je rumova kroglica, ali je testena kroglica? če bi lahko prosim napisala recept
sicer pa punce, super ste, zelo lepe piškotke ste naredile. Vaš obdarovanci so lahko zelooooo veseli.
lp
|
spodaj je preprost piškot, zgornja kroglica pa je iz recepta za ježke http://www.kulinarika.net/recepti/12684/sladice/jezki/ nato pa pomočena v belo čokolado in barvni kokos, ki ga pripravim sama.
http://www.mojalbum.com/tajdaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | rimljanka |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja iz palačink
Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni