Praznična peka

megi  

član od: 9.10.2001

sporočila: 334

22. nov 2011 18:10

V kiku sem kupila celofanske vrečke za piškote potiskane z zvezdicami ali smrekicami. Cena 10 kom za 1 evro.

V spinu bodo imeli od četrtka naprej olupljene mandelne  za 0,79 e za 10 dag.

martina

Mandica  

član od: 19.11.2011

sporočila: 31

22. nov 2011 19:10

msegov je napisal/a:

A venčke že imate?

msegov

Mi ga že imamo :) Takega čisto preprostega, malega a zelo lepega. Svečke so na leseni ovalni podlagi, gor so svečke, poleg mali angelčki pa par zvezdic, tak kr poseben je.... :)

Lep pozdrav Mandica

Mandica

msegov  

član od: 7.8.2010

sporočila: 493

22. nov 2011 20:14

Iiii kako lepo ... Taki preprosti, a posebni so vedno najlepši! Mene še čaka izdelava za vikend ... Bo v srebrno vijolični barvi in iz borovničevja! Nekaj malo drugačnega .... Prilepim slikico, ko bo narejeno ...

Sicer pa sem se odločila, da bom delala tudi čokoladne praline za praznike ... recept je čist simpl in sem ga našla v eni od letošnjih revij ...

msegov

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

22. nov 2011 21:18

Joj ste se razpisali, se vidi da bo december tik tak tu.

Bina, zdaj si me pa navdala z nostalgijo. Vsa takšna skrivališča smo takrat skupaj z očetom in bratom preiskali - pa nič! Mami še danes noče povedat, kam je v resnici skrivala, mi pa bomo ostali prepričani, da je imela v prtljažniku 

Roža, a nima Stenko samo flašk? Malo mi je nepriličen njihov delovnik, včasih je bil sam do petih al nekaj takega. 

Sashika, na ikeini strani sem že gledala in res niso dragi. Sicer sem si zamislila varjanto, ko je pokrovček prekrit s karirastim prtičkom in trakec okol, če ne bo druge bomo pač morali do Celovca.

Ste me pa čist ... s temi venčki. Sploh ker bodo prve  vsak čas tukaj.

OlivaB

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

23. nov 2011 9:17

Mene tudi izdelovanje venčka še čaka v prihodnjih dneh. Bo pa nekaj v kombinaciji s cipreso, zlatim trakcem in zvezdicami, na sredini pa bo ogromna sveča.

JJ

marosu1  

član od: 17.3.2009

sporočila: 10

23. nov 2011 9:38

Ali ima katera od vas recept za medenjake, ki smo jih včasih kupili v trgovinah (pakirani so bili v navadnih prozornih vrečkah, zgoraj  so imeli sladkorno glazuro). Ti medenjaki me spominjajo na otroštvo in bi jih sedaj rada tudi sama spekla.

marosu1

roža  

član od: 25.5.2005

sporočila: 341

23. nov 2011 11:06

OlivaB je napisal/a:

Roža, a nima Stenko samo flašk? Malo mi je nepriličen njihov delovnik, včasih je bil sam do petih al nekaj takega. 

OlivaB

Imajo tudi kozarce za vlaganje: http://www.stenko.si/Kozarci_za_vlaganje.aspx Ne vem pa, če imajo na spletni strani vso ponudbo...

Ja, delovni čas je pa malo nepraktičen - pon. - pet. 8.00. do 16.00., sobota 8.00. do 12.00..

No, meni so simpatično darilo piškotki v kozarcu za vlaganje, ki je prekrit z koščkom karirastega blaga. Na ta način , samo, da so notri že pečeni piškotki (čeprav je tudi tale ideja zanimiva, sploh če se ti mudi): http://megmcghee.files.wordpress.com/2010/12/cookie_jars_ezr.jpg

Še malce bolj kičasto: http://junior.si/images/uploads/eksperimentaln

roža

cvirncek  

član od: 9.10.2004

sporočila: 14

23. nov 2011 11:37

Za delovni čas pri Stenko Trzin je najbolje poklicat, ker ko sem jaz poleti kupovala kozarce za vlaganje, je bilo odprto do 18.00 ali 19.00, samo zdaj ne vem več čisto točno. Je pa že takrat bilo na njihovi spletni strani napisano, da imajo odprto samo do 16.00.

Lp

cvirncek

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

23. nov 2011 13:59

roža je napisal/a:

No, meni so simpatično darilo piškotki v kozarcu za vlaganje, ki je prekrit z koščkom karirastega blaga. Na ta način , samo, da so notri že pečeni piškotki (čeprav je tudi tale ideja zanimiva, sploh če se ti mudi): http://megmcghee.files.wordpress.com/2010/12/cookie_jars_ezr.jpg

roža

Točno to foro sem imela v planu! :) Doma sem videla kos rdeče belega kockastega bombaža, zlato vrvico pa tudi imam še nekje. Notri pa linški keksi ali kaj podobnega in to je to!

Bom poklicala do kdaj delajo, drugače bom pa enkrat zjutraj skočila tja, druge ni.

OlivaB

silven  

član od: 26.8.2009

sporočila: 130

23. nov 2011 14:31

Maosu 1,tudi jaz se spominjam tistih medenjakov.

Pred mnogo leti sem od sodelavke dobila recept za medenjake z naslednjimi sestavinami:

500 g mehke moke

250 g sladkorja

2 jajca

2 žlici medu ( zdi se mi, da daje kostanjev poseben okus )

5 žlic mleka

2 čajni žlički s kupčkom jedilne sode

začimbe: malo soli, malo klinčkov, cimeta in limonine lupinice

Vse skupaj zmešamo, naredimo kroglice in jih polagamo v namaščen ( ali s peki papirjem obložen ) pekač. Na kroglice lahko vtisnemo orehova jederca.

Pečemo pri cca 200 stopinj celzija  10 - 15 minut.

Pečene ( brez orehov) lahko namažemo z zelo sladkim stepenim jajčnim beljakom in pustimo da se posuši.

Tako. Medenjaki po tem receptu so se mi vedno zdeli podobni prej opisanim. Nisem pa preverjala , če so že v bazi.

silven

Sporočilo je spremenil(a) silven dne 23.nov 2011 14:34

Sporočilo je spremenil(a) silven dne 24.nov 2011 09:04

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti