20. sep 2011 22:34
Zakaj morate vedno tako udrihati? Saj sem lepo povedal, da bom pač vzel bolj čistega, če že imam izbiro. Ne mi zdaj reči, da bi vi pa vsi iz principa vzeli v trgovini npr. čevlje iz umetnega usnja, četudi bi obstajal popolnoma enak model za popolnoma enako ceno tudi iz pravega! Poudaril sem pa čistost pepela zgolj zato, ker vem, kaj vse se zna znajti na ognju. S prijateljem sem bil že zmenjen, da bom po prvomajskem kresu dobil pepel z grmade, kjer bo "kuril samo svež les", potem se pa pripeljem na žur in vidim, kako na kup letijo gume in kar celi kanistri nafte. Manj od polakiranega pohištva so me takrat skrbeli edinole še cajtngi, a nekako imam občutek, da jih niti zanemarljiva količina ni bila tam. Od enega horoskopa Mete Malus me pa res ne bi pobralo, ja, se strinjam, no!
Mila iz natrijevega hidroksida, kupljenega v kemični trgovini, sem napravil že kar nekaj, od nekdaj sem si pa želel poskusiti tudi "primitivnejšo" varianto, kar tudi sicer rad počnem. Rad sem namreč obdan s stvarmi in uporabljam izdelke, kjer je od surovine do končne oblike bila čim preprostejša pot s čim manj vmešavanja industrije in visoke znanosti. Pa ne zato, ker bi bil nezaupljiv, skeptik, nasprotnik ipd., kakor koli že to imenujemo, pač pa zato, ker uživam v stvareh, za katere lahko v čim večji meri rečem, da sem jih naredil sam, rad imam pa tudi možnost prevzeti večino življenja v svoje roke, če in kolikor bi bilo kdaj treba. S preprostimi stvarmi - npr. ko zakurim ogenj z dvema kremenoma in brezovim "puhom" (ritidomom), kar ne traja pol toliko časa, kolikor ste tule porabili za delanje se norca - imam neko prvinsko veselje in zadovoljstvo ob misli na vse tisoče let zgodovine in truda ljudi, ki so te stvari odkrivali nekoliko drugače kot mi in so na vse skupaj tudi drugače gledali.
Hvaležen sem, da imamo v današnjih časih možnost imeti dva ali celo več pogledov na isto stvar, po drugi strani pa žalosten, kadar vidim, da nekdo v nič daje vse poglede razen svojega - ki je, resnici na ljubo, po zaslugi človekove čredoljubnosti po navadi kar tisti večinski pogled. To se mi zdi nekako tako, kot bi imel npr. 5 otrok, potem pa bi vse razen najljubšega stalno dajal v nič.
Saj imam rad debate, ampak tile forumi postajajo počasi mlatilnice!
PS: Da ne bo pomote, tegale odziva še zdaleč ni sprožila samo tale tema ali samo en odgovor, pa tudi, na nek način, nisem pisal samo v svojem imenu. Tak vtis dobivam na splošno.
Sporočilo je spremenil(a) 666 dne 20. 2011 22:36