6. okt 2011 19:32
Jaz za te vaje nisem - ker ga kupim. Tistim, ki so bolj za lupljenje in tistim, ki niso za lupljenje, predlagam, da poskusijo kuhan kostanj v ingverjevem sirupu. Obsceno!
Vendelina jr.
6. okt 2011 19:32
Jaz za te vaje nisem - ker ga kupim. Tistim, ki so bolj za lupljenje in tistim, ki niso za lupljenje, predlagam, da poskusijo kuhan kostanj v ingverjevem sirupu. Obsceno!
Vendelina jr.
7. okt 2011 11:03
Pozdravljeni,
mene pa zanima kako dolgo naj ga sušim v sušilcu za sadje?
Drugače pa jaz kostanj skuham, še toplemu odrežem en košček olupka, potem pa ga na stiskalec za česen stisnem v kašo in v skrinjo, za pozne zimske dni.
Andika68
7. okt 2011 13:19
Andika68 je napisal/a: |
Pozdravljeni, mene pa zanima kako dolgo naj ga sušim v sušilcu za sadje? /.../ Andika68 |
Če je vprašanje namenjeno meni: odvisno od temperature. Na ~ 55°C kak dober dan, recimo. Zdaj poskušam še z višjo temperaturo in se obnese bolje - pa ne le časovno, pač pa tudi glede kakovosti.
Lani, ko sem ga sušil kar celega, je bilo ogromno plesnivega vmes. Zdaj se mi zdi razumljivo - notri nastane toplo in vlažno okolje, kar glivam ustreza. Tak na pol prerezan pa se suši hitreje in zato je manj možnosti za gnitje ...
8. okt 2011 19:49
Tako, kostanj smo danes nabrali in se že pridno suši. Dala sem ga na sušilec za sadje za 8ur.
Me pa še zanima kje ga naj hranim? V kovinski škatli, vrečki iz blaga ali dam lahko v skrinjo? Me je strah, da bi se pokvaril.
Hvala
Andika68
8. okt 2011 20:40
Oh, več kot 3/4 ure sva dva lupila kostanj. Tako malo ga je v posodi... sizifovo delo... Jutri ga bom kuhala, tako kot pravi Proxima - pol vode, mleko...
Pozdravček!
8. okt 2011 22:43
dragička je napisal/a: |
Oh, več kot 3/4 ure sva dva lupila kostanj. Tako malo ga je v posodi... sizifovo delo... Jutri ga bom kuhala, tako kot pravi Proxima - pol vode, mleko... Pozdravček! |
Jaz sem pa pomilsila, da ga boš šla kupit... jaz ga namreč za kakšno pecivo ali torto kar kupim. Lupim samo že pečen kostanj, ker to sodi k obredu, sicer pa nimam ne časa ne volje lupit surov ali kuhan ostanj. Iz razloga, kot ga je navedla dragička - tako malo ga je v posodi ...
mamamia
9. okt 2011 10:52
Baje se morajo kostanji kuhat tako dolgo, da je zunanji olupek napet in gladek. Po več kot eno uro. In olupiti še tople, oz. vroče.
Yulchi -.-
10. okt 2011 20:25
Vendelina jr. je napisal/a: |
|
Tole napisati, pa nič recepta dati zraven... To pa ni bilo lepo. Daj no še kakšen namig, (skuhati sirup ali kupiti, skuhati kostanje v sirupu ali preliti kuhane...), lepo prosim!
čoko
10. okt 2011 22:27
Mi pa kostnje zarežemo, jih damo za najmanj 1 h v vodo in nato spečemo...Še tople olupimo in spakiramo v vrečke in nato v zmrzovalnik. Ko je zunaj mraz in sneg....pripravim kuhano vino in kostanje odtalim - pogrejem v mikrovalovki. Kot pravkar pečeni!!!! Njami še bi mamai----
LUMPIJALKA
11. okt 2011 8:56
Čoko, glede kostanja v ingverjevem sirupu - ni kakšna blazna kunšt, olupljene kostanje malo posipaš s cimetom in zaliješ z ingverjim sirupom in to daš v kozarec, pokriješ, daš v hladinlnik in čez kak dan serviraš. To isto lahko delaš tudi s suhim sadjem. Če pa nimaš ingverjevega sirupa, je pa med tudi okej.
Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljav piščanec iz pečice
Njoki s šampinjoni in modrim sirom