Prevod

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

16. sep 2011 14:57

O.k., razumem.

sonci

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

16. sep 2011 16:16

Jaz sem enkrat v poznih sedemdestih potovala v London. Moj sosed je bil možakar iz nekega kraja, ki se ga žal po tolikih desetletjih več ne spomnim. Ko so nam pred pristankom razdelili tiste kartončke, kjer so spraševali o vsem in seveda tudi  o poklicu, sem ga začela izpolnjevati tudi  za strica. Ko sva prišla do rubrike poklic, sem ga vprašala koja mu je profesija in mi je takoj povedal, da on je pa trpezar. Jaz že vem, kaj je trpezarija, pa tudi glagol trpati bi še nekako šel. Ampak midva s stričkom nisva prišla do konca. Tam od Pariza pa skoraj do pristanka sva se menila o tem trpezarenju. Je šlo takole: pa dobro ćikice, šta vi to radite kad se pojavite na poslu? Pa kolko puta da ti kažem dušo, trpezarijski poso. Pa dobro, sem kar napisala loader, pa naj se birokrati mučijo s tem, kaj čikica trpa. Šel je pa obiskat hčer, ta je delala nekaj gor na Škotskem. Upam, da ni bila trpezarka.

Aja, jaz sem tudi bolj na gradbišču kot v trpezariji doma, seveda beton ojačamo, pa prav z armaturnim železom.

In se mu tako tudi reče, namreč tistemu železu, ki v tej sanjski kombinaciji  z betonom prenaša tako nateg kot tlak. (kdor je poslušal, ve o čem govorim). Kot v pravljici se je tudi v resničnem življenju namreč zgodilo, da imasta oba enak razteznostni koeficient.

Saj ne moreš verjet. Včasih pa kar rata.

nola

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. sep 2011 17:03

trpezar=loader.....rofl rofl rofl

Vendelina jr.

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

16. sep 2011 18:08

Po moje ima vsaj ena članica Kul.Slo doma KV armirača, pa tega ne ve. Predlagam, da se vsaka pozanima kaj dela njen partner, v kolikor je zaposlen v grabeništvu in dobili bomo odgovor iz prve roke. Mogoče je preprosto betoner. Sicer pa je bila moja prva asociacija tudi armiran beton, potem pa sem se zatekla h googlu.

zeta

zeta  

16. sep 2011 18:14

Vedno pozabim, da moram ob določenih prilikah dodati. Tole spada še k zgornjemu postu.

zeta

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

16. sep 2011 18:36

No, meni se zdi, da ni železokrivec. Je bolj specializiran zidar. Njegova skrb je armirani beton, po načrtih pripravi oplato, komunicira z železokrivcem, skratka, poskrbi za cel proces, vibriranje......., da je izlit beton po načrtih.

A, ja, rekel bi da prevoda ni, je pač armirač.

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 16. 2011 18:38

zeta  

16. sep 2011 18:46

Tole sem skopirala (objava prostega delovnega mesta) in iz teksta sledi, da gre za polaganje armature. Ali to pomeni da vliva beton?

Zidar (armirač) m/ž Prejemaj podobna dela na e-naslov
Področje dela: Gradbeništvo, arhitektura, geodezija
Izobrazba: I.,II.,III.,V.

Pričakujemo

- Zahtevana je poklicna izobrazba (KV zidar), natančnost in vestnost.
- Izkušnje s polaganjem armature.

zeta

neznan uporabnik

17. sep 2011 0:05

No, tud jaz se spomnim enega potovanja v London. Sem bil brez službe, mel sem menda eno 300 funtov in karto. In pol so delili tiste kartone in sem tud jaz razmišljal, kaj za vraga naj vpišem. Pa sem vpisal wealthy.

Pol sem čakal na imigracijski kontroli, eno deklico pred mano je una bejba tok mučla in gledala karto, pa kolk denarja ma, kam gre. In jaz sem bil čist paničem, da bom direkt na uno naletel. In seveda sem. Poleg 20 ostalih, sem ravno prišel na vrsto, ko je bla ona prosta. Sem dal potni list,karto in oni karton. Je prebrala,karte niti pogledala ni, potnega lista tud ne, samo vizo je stisnila not in rekla welcome to uk.

Pol sem se šel mal šminkirat zadnji dan v enega od najboljših hotelov. Sem lepo vkorakal notri, pozdravil, šel do lobby bara, se nasmehnil kelnarju pa naročil trojni gin tonic. Ker je on opazil,da sem na recepciji lepo pozdravil in so se oni nasmehnili nazaj, je predvideval, da sem gost hotela. In sem za trojni gin tonic plačal natanko 2,80 funta. Namesto 14. Pol sem valda lepo odzdravil in odšel.

Saj, mogoče bo komu zvenelo glupo. Ampak, nekje v tekstu se skriva velika skrivnost, kako in kaj. Ne uspe vedno, večinoma pa. Saj sem jaz mel onih 14 funtov, samo, če je on mene smatral za 2,80 je pač dobil 2,80. Sem pustil 5 z izgovorom, da nimam drobiža.

MULTI_reloaded

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

17. sep 2011 5:00

Multi, upam da me spomin ne vara, pa da si enkrat nekje napisal, da si  njega dni imel diplomatski potni list.

Nekako mi ne gre v glavo, zakaj..

Lahko napišeš, kako si prišel do njega? 

Ja, pa dobrodošel nazaj.

Kotarca

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

17. sep 2011 6:46

Ostanite pri vsebini teme, prosim. Ostalo se pogovorite po ZS ali odprite posebno temo, prosim.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti