15. sep 2011 22:36
Mene je pa zmotilo v prvem stavku "...kako bi se dalo vložiti jedilne kumare". Kakšne kumare še obstajajo, kot jedilne? No, mogoče morske kumare.
Pozdravček!
15. sep 2011 22:36
Mene je pa zmotilo v prvem stavku "...kako bi se dalo vložiti jedilne kumare". Kakšne kumare še obstajajo, kot jedilne? No, mogoče morske kumare.
Pozdravček!
16. sep 2011 5:34
dragička je napisal/a: |
Pozdravček! |
Ja, meni se je zdelo tudi to hecno. Ampak še zmeraj čakam na recept in navodila za pripravljanje teh morskih.
nola
16. sep 2011 5:55
Obstajajo jedilne kumare in kumare za vlaganje...
micogica
16. sep 2011 7:21
Meni se je kar zdelo, da andreji m še lepo rodijo kumare, ki pa niso več v fazi, ko jih običajno vlagamo, temveč tiste večje, ki jih jemo pripravljene na ta ali oni način.
Čeprav moram reči, da sem že imela priliko jesti vložene kumare, ki so bile že kar solidne velikosti. Narezane lepo na kolesca so bile zelo okusne, celo okusnejše od tamalih, ki pa lepo izgledajo.
Na morske nisem pomislila, ampak nola, o tem je že tekla debata na forumu, mogoče se pa najde kaj uporabnega, poglej.
zeta
16. sep 2011 9:03
nola je napisal/a: |
.... Ampak še zmeraj čakam na recept in navodila za pripravljanje teh morskih. nola |
Mogoče je šla pa Japaja zato v ilegalo, da bo prišla do recepta
Upam, da se vrne- z receptom ali brez.
LP, V.
16. sep 2011 9:37
andreja m je napisal/a: |
Jih bom vložila,bom pa tudi dala nekaj malega v skrinjo,čeprav tukaj me obhajajo dvomi,za omake pa tudi...???Sem pa zasledila recepte,ja-nisem pa še nikoli jedla kumar na toplo.Ne vem,se mi kar upira.Ma veš kaj -bom pa poskusila.Priporočaš kakšnega? andreja m |
te cisto razumem. Ampak velike kumare lahko cisto spodobno imitirajo bucke, olupis jih, odstranis semena in narezes na kocke in dusis skupaj z ostalo zelenjavo.
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
16. sep 2011 10:44
micogica je napisal/a: |
Obstajajo jedilne kumare in kumare za vlaganje... micogica |
A te, za vlaganje, pa niso jedilne?
Drugače pa jih mi na kile porabimo v zelenjavnih mineštrah, vsaj tri naenkrat in potem zalivanje take juhe ni potrebno.
lp
mzm
16. sep 2011 10:51
Zame jedilne kumare so:
Kumare za vlaganje pa:
andreja m
16. sep 2011 20:52
Ja, tako se deklarira kumare: jedilne in za vlaganje, ima andreja prav, četudi se sliši čudno (in za moj okus tudi je čudno). Sicer pa pri nas od vedno raje jemo kumare za vlaganje tudi, ko delamo tople kumare, uporabimo pač večje.
Zadnje čase je ime "jedilne" nadomeščeno s "solatne". Tukaj, recimo.
rimljanka
17. sep 2011 8:33
Dolge kumare lahko vložiš na sledeč način:Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pirin kruh s semeni
Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda