17. sep 2011 12:49
Pa c'mon, iz čisto vsega pa tudi ni treba delati škandalov.
To je zgodba o desetletniku, ki se je pri športu poškodoval. In ker smo bili vsi stari deset let in enajst tudi - a je kdo, ki se pri teh letih NI poškodoval? A je kdo, pri teh letih ni padel s kolesom? Da ne govorim o advanced opciji,da je kdo padel s kakšnega drevesa (pri rabutanju).....Saj ni nujno, da se vse poškodbo zgodijo v šoli, ne? Hočem reči, otroci padajo in se poškodujejo. Ko sem bila jaz pionirka, smo tudi padali in se potokli ali smo si kaj zvili (okej, pri tem so klicali starše iz šole, če je bilo tam), pa so naši starši to dejstvo nekako vzeli v zakup. Da če imaš otroka, bodo kolena in komolci nekaj let na udaru in če bo samo to, bomo še dobro potegnili.
In naloga staršev je, da pač ukalkulirajo to, da se bodo desetletniki potokli. Pa devetletniki tudi, pa osemletniki tudi....pa enajstletniki tudi. In da če se otrok poškoduje, je najpametneje odkorakati k zdravniku. Če nič drugega, se tako kaj več naučiš o poškodbah in tudi otrok se nauči malo bolj paziti nase.
Iskati krivca v učitelju telovadbe, pa zakaj niso takoj poklicali - pa ljube duše - sem prepričana, da če otrok ne bi mogel hoditi, bi takoj poklicali starše. Ker pa je šlo za poškodbo, ki je potrebovala nekaj časa, da se je razvila, pač klica ni bilo. Saj morda bi bilo dobro in pametno, da bi poklicali starše in rekli," vaš otrok je danes padel, dajte, prosimo, poglejte, če je kakšna poškodba, pa prosimo sporočite....,"
Ampak tega niso naredili. Zaradi česa - ali so zaradi preteklih izkušenj, ko besni starši takoj s prstom kažejo na šolo in iščejo krivce tam, pri sebi pa redko - sklenili ta klic preskočiti, ali pa so imeli kak drug razlog - tega kleo ne bo izvedela. Pač, človek ne izve vsega. Glavno, da se poškodba lepo sanira in da ste šli k zdravniku.
Kleo, pa je možnost, da bi sina dala na kakšen športni trening - kakšen nogomet ali pa kaj takega - to je za desetletnike izvrstna šola solidarnosti, kolektiva in gibalnosti?
Vendelina jr.