2. sep 2011 19:00
Kar se tiče teflona in podobnih reči - še nisem srečala take, ki bi jo odnesla čisto brez prask. Imela sem aluguss od wmf, pa je ravno tako v dveh letih postala odrgnjena kot zdaj ta noname (čeprav sem menjala v prvi vrsti zato, ker tista aluguss ni bila za na indukcijo). Pa sicer precej pazim in ne uporabljam vilic ali ostrih reči pri kuhi, vedno plastične ali lesene kuhle. Tako da se mi zdi, da moraš to vzet v zakup in menjat vsakih nekaj let. Tudi posode ne delajo več za 30 let ...
Imam pa nekaj emajliranih posod(-ic), dve teflonski ponvi, dve kozici (ena od teh inox, kar mi niti malo ni všeč, ampak ajde, je posoda), eno goro pekačev in dve keramični posodi še od prejšnjega štedilnika, ki ju zdaj uporabljam za pečico ob priložnosti.
Pri vsej tej tehniki danes moram pa ponvi prat na roke, ker imata na zunanji strani podna nekaj plehnatega, da zadeva funkcionira na indukciji, in če dam v stroj, ena pušča neke kovinske sledi, druga pa rjavi :/ Bom pa počasi morala menjat en pekač (rjavi in malo spraskan) in eno kozico (rjavi). Malo po malo.
rag_doll