25. avg 2011 2:52
mamaF je napisal/a: |
Veste kaj, meni ni noben problem nasvetov v zvezi z oskrbo živali (vsaj tistih, s katerimi imam izkušnje in opravka vsak dan) pisati, pa čeprav 2x dnevno. Če že visim za računalnikom toliko in toliko minut (ur) na dan, pa naj vsaj kdo ima kako korist od tega. Če ne avtorica teme, pa kdo drug, ki bo morda jutri ali čez pol leta rabil take informacije o mačkah. Oziroma - največjo korist od kvalitetne hrane in redne veterinarske oskrbe bodo imele itak mačke, to pa je tudi moje, dajmo temu rečt tako, "poslanstvo".
Zakaj pa si človek "ne bi želel, da se mačka navadi na surovo meso", pa ne razumem ... OK, res je, najbolj kamot je imeti doma zalogo briketov in jih lepo zjutraj natresti mačku, brez strahu, da se bodo pokvarili oz. da jih bodo v tej vročini "napadle" muhe. Zaradi te kamotnosti tudi moj maček uživa pretežno samo brikete. No, ja, vsak naredi pač tako, kot mu ustreza. Moja želja je, da bi vsak, ki se že odloči imeti neko žival, zanjo ustrezno skrbel, kar nujno vključuje tudi tisti živali prilagojeno hrano in skrb za njeno zdravje in dobro počutje. In še enkrat ponavljam: posebne salame, čevapčiči, hrenovke in ostale "packarije" za ljudi za mačke (in tudi za pse) niso primerne in pika. Pa če se še tako slinijo in milo gledajo. Tudi naši otroci bi verjetno raje kot mineštre in solate jedli čokoladke in sladoled, pa jim tega ne dovolimo kar tako, kajne?
|
No, poslanstvo tako in drugačno je luštno izpolnjevat, mogoče bo za malenkost bolj usmerjeno, če si boste poslanci tu in tam vzeli malo časa, pa prebrali (če vas seveda v vašem poslanstvu kaj takega sploh zanima) kam usmerjate svoje poslanstvo.
Že če imate čas viseti za računalnikom toliko in toliko minut, če že ne ur na dan, bo še največja korist od tega. če si boste nekaj od tega časa pridržali toliko, da vsaj preberete topice o katerih ste se odločili poučevati magari 2x dnevno.
citat Hvala za vaše izčrpne odgovore in nasvete. Res sem napisala pomanjkljivo. Muc je suh samo poleti, pozimi je imel skoraj 6 kg. Če mu ponudim surovo meso z veseljem poje, samo ga ne bi rada navadla na to. Proti glistam sem ga že večkrat preventivno zdravila ker pa pri briketih izbira mu zelo težko podtaknem četrt oz. polovice tablete. Nito pod razno je ne bo pojedel z kakšno salamo ali da mu jo zdrobim in nalijem v posodico za pitje. Skoraj prepričana sem da je muc samo izbirčen, ker ve, da bo izsilil nekaj kar bo potem za njega prav. Sosed je rekel da ima naš muc tri menije, da jih od nima in ko bo zelo zelo lačen bo jedel. Velikokrat pa ulovi kakšnega ptička in ga prinese pred vrata pokazati in ga seveda potem tudi poje. Kako ga naj odvadim. Je tudi po vrtu bramorje . V gobčku nima nič sumljivega in tudi zobje so močni, ker če mu dam popečeno slanino jo kar pohrusta. Veterinar ga je pogledal mimogrede, ko je bil v bljižini in pravi da je samo izbirčen.
Lepo pozdravljeni citat
Tole, draga moja dobrodelnica je tema, objavljena in čisto zaresna . Pa če kaj ne razumete, vprašajte kar naravnost tam, kjer srbi. Magari dvakrat dnevno.
nola