Pred 14-imi dnevi sem popekla ogromno bučk in take shranila v kozarce do 3/4, zatesnila ter dala v pečico za cca 40 min na 150C ter mirne duše odšla na dopust. Večini res ni potegnilo pokrovčkov navznoter, so se včeraj z lahkoto odprli, pri druih je bil močen vakum, a vse je bilo pokvarjeno. Bučke so imele mehurčke ob robovih in sem že takoj vedela kaj bo. Prav tako se mi je zgodilo z enim kozarcem blitve. 2 petliterška lonca listov sem skuhala, odcedila, pretlačila s paličnim ter solila (vsaj mislim, morala bi), nalila v kozarec ter pasterizirala. Tudi ta se je pokvarila.
Ok, sem si rekla, verjetno to ni zate, vlagaj po starem, nabavi dodatno zamrzovalno omaro, a to da sem včeraj poskusila letošnji sirup iz smrekovih vršičkov in je flaška tudi kar zasikala, ko sem odprla je pa višek. To se mi še ni zgodilo. Največ ga hranim kar v literških steklenicah s pokrovom v katerih sem kupila Lidlov sirup za razredčit, nekaj pa v manjših steklenih flaškah, vse je pokvarjeno.
Sedaj pa, mi katera( kateri) lahko svetuje kaj bi lahko bilo narobe, bom čisto blažena, če ugotovim!
terakota