Morska hrana

carmen  

član od: 30.9.2001

sporočila: 306

tema odprta - 30. nov 2003 21:26 | ogledi: 2.984 | odgovori: 6

Pred kratkim sem kupila zamrznjen morski sadez (predvidevam, da so kozice), saj so zelo drobne. Sama tega ne maram obozuje pa moj fant.

Obracam se na vas kako naj to pripravim s testeninami. Se nikoli nisem pripravljala tega.

Prosim za pomoc

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

1. dec 2003 10:33

Za hitro, preprosto in improvizirano pripravo: na drobno nasekljan česen opražiš na olivnem olju (toliko, da zadiši) in dodaš kozice. Te bodo verjetno spustile precej vode, kljub temu pa lahko dodaš še nekaj žlic belega vina in dušiš nekaj minut v zaprti posodi. Nato posodo odkriješ, pustiš, da tekočina v večji meri izhlapi. Zaliješ s smetano za kuhanje in potreseš s peteršiljem, posoliš in popopraš, kuhaš na nizkem ognju nekaj minut in vmes stalno mešaš. V kropu skuhaš rezance, al dente, odcediš in jih streseš v posodo s kozicami. Pomešaš in potreseš s parmezanom. TanjaG.

SpringFlower  

član od: 19.11.2003

sporočila: 35

1. dec 2003 11:59

Ja tako ja! Kar pogumno. In zelo dobro je. Pa ne prestraši se, ker se že tako drobne kozice (verjetno imaš izluščene) skrčijo v še drobnejše... LP, Vesna

PACKA  

član od: 23.9.2003

sporočila: 344

1. dec 2003 12:13

Pa če imaš doma kakšen kos gorgonzole, ga uporabi v omaki. Okus je božanski. Vse skupaj lahko tudi gratiniraš v pečici. Jaz kozice ponavadi zalijem z belim vinom, počakam da se vsa tekočina povre, potem pa naredim omako iz smetane in gorgonzole, z malo belega popra. Prelijem čez široke rezance (bio, ajdove...), narežem mocarelo na kolobarčke in gratiniram. Pa dober tek!

Davor  

član od: 23.10.2002

sporočila: 87

2. dec 2003 12:33

Iz mojega Navtičnega gurmanskega priročnika prispevam zelo preprosto verzijo:

http://www.davor.si/NavGur/kh39.html

lp Davor

Sporočilo je spremenil(a) Davor dne 23.okt 2014 13:52

carmen  

član od: 30.9.2001

sporočila: 306

4. dec 2003 21:02

TanjaG. delala sem po tvojih napotkih in na koncu samo dodala na koscke narezano mozzarelo in potem sem v omako zmesala spagete in rezultat - zadovoljen!!! Je pa res, da so bili zelooo majhni in spustili so zeloo veliko vode. Ni bilo videti toliko kot zmrznjeno ampak zanj ravno dovolj Skratka kosilo mu je bilo odlicno Hvala za vaso pomoc pri mojem presenecenju v kuhinji

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

5. dec 2003 10:11

Ja, te zmrznjene kozice, ko spustijo vodo, se fuuuul skrčijo, postanejo kot kaki črvički. Jaz jih, po izgledu kitajske kuhinje, uporabim tudi v jedeh z ostalimi vrstami mesa in zelenjave, ki jih na hitro opražim v voku: na trakce narezan piščančji file, na koščke narezana govedina, ki jo najprej pikantno začinim, na tanke trakove in koščke narezana zelenjava (korenje, paprika, por, čebula, ...), vse vržem v ogret vok, na hitro prepražim, proti koncu dodam kozice, pustim, da med praženjem izhlapi tekočina, pošpricam s sojino omako in potresem z arašidi. TanjaG.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti