14. avg 2011 11:18
janko1 je napisal/a: |
Jaz sem napušč barval z pištolo na zrak (kompresor). Diza (izhodna šoba) mora biti vsaj 1,8 do 2 mm, dovolj zmogljiv kompresor, vsaj 300 litrov zraka na minuto in pritisk zraka okrog 3 atm. imel sem kakšne 4 metre dolg polivinil, ki sem ga zataknil pod deščice z lesenimi kajlicami (kako se reče pravilno slovensko "kajla"?) za zaščito zidu. Tako sem pošprical kakšna dva kv. metra, potem pa z čopičem na hitro še razmazal, da sem poenotil barvo, prestavil polivinil in spet barval. Pred precej leti sem imel tudi pištolo za barvanje na elektriko, ki se pa za te stvari ne obnese. No, mogoče za kakšen belton, ki je bolj redek še, za kakšne viskoznejše premaze pa nikakor ne, kot je npr beltop ali kaj podobnega. Res je, da pri brizganju z pištolo nekaj premaza gre v zrak, pa saj če mažeš z čopičem ti pa kaplja in teče za rokav. Nekaj kala je vedno. Če boš barval samo za sebe, potem se ti nakup kompresorja, pištole in cevi ne izplača. Kvalitetna pištola z katero boš lahko zadovoljivo delal, stane vsaj 300 eur, kompresor ki ti bo to gonil, tudi toliko, bolje da dobiš profije, ki ti bodo to naredili. Ti jih pa z pivom v roki kontroliraš in na koncu jih potroštaš z likofom in plačilom in boste vsi zadovoljni. Je pa seveda tvoja izbira. lp. Janko.
janko1
|
S pivom ali brez, zelo se strinjam s teboj, janko 1.
Saj ne gre samo za to, kaj se splača ali ne, prav je, da se omogoči delo in zaslužek komur in kjer je to le mogoče.
Saj smo vsi sami svoji mojstri, šivilje, tesarji, mizarji, pleskarji in čistilke, da sploh ne omenjam slovenske genetsko pogojene izvežbanosti v arhitekturni in juridični stroki.
S to svojo pridnostjo in iznajdljivostjo seveda prihranimo toliko, da si zlahka olajšamo srce s širokosrčnimi anonimnimi donacijami.(Če in če že, kot bi pripomnil moj priljubljeni profesor).
Pa dajte še komu dihat, no.
Gotovo vašega travnika /sten/avta/barke/službe/žene/groba ne bo nihče popedinal z vašo strastjo in odločenostjo, ampak konec koncev vsi čisto profesionalno delamo za to, da nam drugi profiji (recimo zdravniki, a si tudi slepič sami režete ven, ma ni več ko tolko komplicirano, magari pa vprašamo na kulslo, bo že kaksna proxi ali Nasja pritisnila na bremzo.)
No. Vsak po svoje, ta svinjino, drugi vino.
nola