29. apr 2014 22:42
Takole, en zanimiv potep je za menoj. Nekaj kulinarikov ve, da sem bila v eni najbolj izoliranih dežel na svetu, v Severni Koreji, in to prav v tednu, ko so slavili njihov največji praznik, obletnico rojstva Kim Il Sunga, ustanovitelja današnje Koreje.
Veliko zanimivega sem doživela, se srečala s popolno informacijsko blokado (ni tujega tiska, njihovega itak ne razumem, tv programi so le korejski, le za nekaj minut sem v sobi enega angleškega novinarja prisluhnila novicam na BBC World), ugotovila, da se da teden dni prav prijetno preživeti brez interneta, ko sem z mobitelom opravila nekaj najnujnejših klicev sem ga imela potem le še za kakšno dodatno fotografijo.
Bom blog napisala, samo da vtise v red spravim in izberem fotografije (slabih dva tisoč sem jih posnela v tednu dni), za začetek pa nekaj fotografij.
Mlade in lepe policistke usmerjajo promet; ta itak ni gost, a vseeno, včasih je potrebno zamahnit z roko ...
Mogočna kipa Kim Il Sunga in Kim Jong Ila ...
... op prazniku se pridejo ljudje priklonit, ženske tudi v tradicionalnih dolgih oblekah živih barv ...
Javni promet funkcionira v nulo - avtobusi, trolejbusi, tramvaj in metro, a kolo je še vedno osnovno prevozno sredstvo:
Tudi Korejci niso imuni na igre na srečo - igralni avtomati v velikem bowling centru:
Pa še malo kulinarike:
kumare s hobotnico, hladna solata:
In še: svečan korejski obed: mesno-zelenjavna juha v posebni posodici, pod katero je gorilnik, in zraven osem različnih prilog; vsak si kombinira, kot mu ustreza, Korejci jedo večinoma s kovinskimi paličicami in žlico:
Otroci so povsod prikupni:
Korejke pa zelo lepe:
Nadaljevanje sledi.
mamamia
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 29. 2014 22:45