14. avg 2012 12:50
Ja, kak je zdej to? Sred pripovedovanja se gospodič študent spomni, da je uf, uf in s*izdi v morje . A ti računajo bivanje po napisanih vrsticah, da jih tolk šparaš???
Ognjič
14. avg 2012 12:50
Ja, kak je zdej to? Sred pripovedovanja se gospodič študent spomni, da je uf, uf in s*izdi v morje . A ti računajo bivanje po napisanih vrsticah, da jih tolk šparaš???
Ognjič
14. avg 2012 13:34
Evo, fotke parka Guell so pa mene spomnile na Ognjič, saj sem tam, ob izstopu iz avtobusa najprej videla eno veliko zaplato onega malega ognjiča, ki vedno cveti rumeno, Calendulla arvensis. Ja, pa še na nekoga, s katerim smo fotografirani tam pri onem vodnjaku čudne oblike, segli smo mu nekako do pol poti med pasom in podpazduho.
Ežoj, uživaj, nam pa le kako vrstico več teksta privošči, no.
Da o tem, kako nas, ki ljubimo šavje in dračje, čist zanemarjaš.
A v akvariju si že bil?
rimljanka
14. avg 2012 14:14
Uuuuuuuuuuuuuu Ežoj, luštne slikice!
Kaj pa na poti o Barcelone, a si videl kake gospodične, ki sedijo na stolčkih in čakajo...?
saša
14. avg 2012 14:34
spagon je napisal/a: |
Uuuuuuuuuuuuuu Ežoj, luštne slikice! Kaj pa na poti o Barcelone, a si videl kake gospodične, ki sedijo na stolčkih in čakajo...? saša |
buhvej, če se niso šli skupaj kopat
Ognjič
14. avg 2012 14:48
Ognjič je napisal/a: | ||
buhvej, če se niso šli skupaj kopat
|
Ja, Ognjič, ma to košta! Če je pivo in pica prek 20 eur, kolko šele one računajo!?
saša
14. avg 2012 16:27
Po resnici povedano, zelo rada berem ežojeva potopisna doživetja. Tvoj stil pisanja me močno spominja na pripovedi Janka Mlakarja o Gospodu Trebušniku...
Hvala ti, ežoj. Že danes zvečer bom poiskala svoj izvod knjige Gospoda Trebušnika, si mi kar "lušte" naredil...
14. avg 2012 17:10
Silva, od Janka Mlakarja "Iz mojega nahrbtnika" je tudi greha vredna.....
lp
cervus
15. avg 2012 7:52
O madona, jaz pa spregledam Ežojev potopis !!! Pa to je vse obsodbe vredno!
LP
Silven
silven
15. avg 2012 10:46
Hola, spet jaz,
evo, prideš na kulinariko in te takoj raz*izdijo: jaz se po svetu matram, trudim se, mislim na silven, ona pa spregledala. Pa kaj ćmo joj sedaj: naj ji bo za tokrat, drugič pa bo treba ukrepat
Včeraj mi je pošiljanje slik nekaj nagajalo, tukaj je nekaj pihali, verjetno jih je kam odpihalo. Torej, stadion barcelone, kolk se vidi s avtobusa:
Pted stadionom stojnice, prodajajo vse sorte za ljubitelje » barce » ( matr, menda se tako reče, rad bi izpadel kot poznavalec). Kolikor sem videl, je poudarek na kvaliteti: majco z natpisom »Mesi« tukaj prodajajo za 50€, enaka majca ( seveda, sam na videz, drugače žih manj kvalitetna ) se dobi na Rambli za 30.
Tukaj je videti tudi enga » viteza«, ali kaj vem kaj je, oblečenega v barve kluba, pa še poseben posnetek škatlice pred njim, kjer lahko konkretno pokažete, kolk vam je všeč njegova kreacija ( ali morda, kolk imate rad » barco » ).
Pa, če sem že pri škatlicah in klobukih: prosjaki so, jih je kar precel, ne bi pa rekel, da so posebej moteči. Seveda, en kup njih ( tako, kot verjetno omenjeni možakar pred stadionom ) se ne bi strinjalo z mano, da so prosjaki, verjetno se imajo za nevem kakšne umetnike. *ebiga, če mu je vsa umetnost, da je ves pobarvan v zeleno ( kot eden pred unim oh in sploh parkom ) in sedi pred zeleno pobarvanim klobukom, pol pa niti ne vem, kaj naj si o umetnosti ( in umetnikih ) sploh mislim. Videl sem tudi eno babnico, ki sedi na ulici z dva velika cucka in prosi za hrano, pravi, da so cucki lačni. Kot sem že prej povedal, prosjakom ne devam ( razen, če bi zbirali denar za strelivo, za prihajajočo revolucijo ), morda izjemno kdaj kakemu uličnemu muzikantu, pa, ponavadi, če koga slikam, pri tem umetniškem ustvarjanju, mu tudi primaknem kak drobiž ( kot, recimo temu lesenemu Galileu )
Matr, ne morem več sedet, vse me boli, moram vseen končat.
Evo, še, kolika je videti vrsta pred prej omenjeno Sagrada Familijo:
Jaz pa bil ambiciozen in oblekel dolge hlače, da bi ne imel težav pri vstopu v cerkev. Unega japonskega turista sem spet srečal, pa niti ne vem, a je imel kratke ali dolge hlače:
Pa, drugač, ko se potepaš po takem mestu kot je Barcelona, je seveda polno zanimivosti. Jaz si ponavadi prej naredim kak načrt, kaj je » pod mus », drugo pa kako izpade. V Barceloni je bil pod mus pomorski muzej ( ostane mi za petek, če bo čas ) in museo de ciencia, s planetariem. Ko si pa na » licu mesta » si čez čas utrujen, in tudi naveličan, pa tudi, ne bi rad kako reč preletel na hitro, ćeš bil sem tam. Ravno tako se mi zdi zanimiv nekakšn tehnološki park, morda tudi to ostane za petek, ko bom tudi cel dan v Barceloni (( čakal na mojega nizkocenovnega prevoznika ).
Pa, niti se ne sekiram preveč, če kaj ostane, bom še prišel drugič, še sem mlad................ uf, matr, niti ne, imam jih že ćez trideset, leta so že.............
ežoj
15. avg 2012 11:03
Hvala seveda za sugestije ( mi queridi amigi posebej ). Glede akvarija: saj vem, da je oh in sploh, ga omenjajo na tisti krožni vožnji s ne vem kakšnimi presežki. Jaz osebno imam to za mučenje živali ( ravno tako nikoli ne hodim v živalske vrtove ) in nobenega mučenja ne prenesem ( vključno s trpinčenjem živih bitij, ki ga uprizarjajo presnojedci, ki jedo zelenjavo pri živem telesu, ne da bi jo prej ubili). Recimo, morski pes je fiziološko tako narejen, da mora nenehno plavat, da si zagotovi kisik za dihanje, za njega so širjave oceanov, a ne nek akvarij...................... ( da mi ne bo kdo na nos vrgel ribnik: pri meni so ribe divje in lahko gredo kadar hočejo ( *ebiga, dvojna morala, kaj češ).
Uf, sedaj res ne vmorem več, morda le še kakšna slika šavja:
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svinjska ribica
Peresniki po bolonjsko