1. mar 2014 1:09
Danes za zajtrkom ( hostel je s zajtrkom ) ena družina iz Danske. jaz prisluhnem pogovoru, pol se oglasim: poslušam in poskušam ugotovit, kateri jezik govorite. no, pa uganite. Pol jaz rečem, verjetno kak skandinavski jezik, morda danski?, na kar možakar pravi, da sem jaz prvi, ki je uganil. Pol so mati in sin odšla, možakar mi je en čas delal družbo. Tega sem se spomnil, ker bolj firbčnega človeka nisem srečal v življenju, vse ga je zanimalo,: če potujem sam, če si vse sam organiziram, kaj sem delal, kaj sem po poklicu, če sem bogat, da si lahko privoščim potovanje........... ma vprašanju ne konca ne kraja. Ma *ebiga, saj je tudi zaradi tega zanimivo potovat, ko srečuješ različne ljudi. No, kaže, da so oni danci odšli, po hodniku slišim francoščin..........
Danes je bil dan kar neki: mal tudi počivanje po včerajšnjem izletu ( uf, mogel bi tudi o tem kaj napisat ( saj bo še čas, zadnih nekaj dni potovanja bo dolgčas, se mi ne bo nič dogajalo ). Danas vplačal izlet za jutri na ( bkot rečeno ) otok Chiloe, ki je oh in sploh, nekaj posebnega........ no bomo videli, ponavadi, ko vabijo turiste, zmeraj kaj takega trdijo. No, s druge strani pa, te kraje je obiskal tudi neki Darwin ( Charles ) baje po nečemu znan, le da se sedaj ne morem spomnit po čemu, upam, da ni kak pevec ( ma verjetno ni pevc, kaj če se pevc zanimat za vulkane )...............
Danes sem si vzel čas in izbral razglednico za najljubšo mi kulinaričarko. S razglednico je še kar šlo, zataklo se je na pošti, ko sem hotel kupit znamko: stopit je treba v rsto, ki niti ni tako dolga, pred mano je enih 7-8 oseb, štiri okenca delajo, saj bo hitro. Vraga bo hitro, prišel sem proti koncu delovnega dne, pred mano so bili vse " kurirji " iz podjetij, vsak je imel po veliko pisem, vse priporočeno, pa ni tako kot pri nam, da kurir odda pošto, se mu vpiše v knjigo in je hitro fertik, tam vsako pismo............... matr, kolk vam to mora bit zanimivo, zanalašč ne bom povedal do konca, razen da sem dolgo čakal.
Uf, se mi ne da, grem do hladilnika po grozdjhe, zanimivo, da tukaj nimajo manga, ki ga je v Santiagu velik.
za sedaj se poslavljam, se mi ne ljubi več
ežoj
Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 01. 2014 01:12