Se gremo potepat?

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

22. feb 2014 9:54

Dračja??

lp

cervus

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

22. feb 2014 9:56

Saj vem spet boš slikal dračje, pa šavje, pa... kaj pa tortice???...

jade

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

22. feb 2014 9:59

No evo, če ji že tist burek ne narediš, vsaj tortice poslikaj... .

Ognjič

minka2  

član od: 10.6.2009

sporočila: 123

22. feb 2014 10:44

Pa kakega japonskega turista.

minka2

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

22. feb 2014 11:36

Saj burek ji je naredil pa ni prišla...................... Ja, dračje pa le, pa LEPO prposim, ne samo iz urejenih vrtov, poslikaj kakšno špranjo v zidu,....kaj takega, kar bo vsaj zgledalo avtohtono.

rimljanka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. feb 2014 22:17

Ola, spet jaz.

hostel sem imel rezerviran še iz Slo za tri dni, pol ne dobim  sobe v naslednji " destinaciji ", Puerto Mont po izteku treh dneh, pol se s lastnikom zmenim, da tukaj podaljšam še za dva dni, le da bom zadnjo noč spal v dormu, pa ni hudič, bom že zdržal, le, da mi je lastnik vse zaračunal po ceni sobe za enega, pa kaj bi delal probleme za par evrčkov. Včeraj tudi nabavil vozovnico za avtobus do Pt. Monta, nočna vožnja v ponedeljk zvečer, traja 12 ur.

Santiago je pravzaprav lepo mesto, čeprav ga ne štejejo za takega. KO se tako potepaš po svetu, ti večkrat pridejo na misel domače zdrahe, tokrat mislim na Ljubljano in ljubljanskega župana: kot, da se je cela država zarotila da ga onemogoči, pa je lopov, pa ni lopov, skos ga nekaj lovijo. Ljubljana, naj bi bila najlepša na svetu, avtobusna postaja ( naprimer ) to zagotovo ni: Vsaka najmanjša " selendra v J, Ameriki je prekaša. Naj enkrat že nehajo s to zgago okrog lopovščin: kot sem že predlagal ( pa kaj, ko me nihče ne posluša ) jaz bi vpeljal šeriatsko pravo, kdor ukrade se mu odseka ....................... in to dopolnit s kitajskim pravom: čez šest meseci ga ( lopova ) ustrelit, pa naj se pravniki slikajo s svojo logiko, da hude kazni ne zmanjšujejo kriminala ( vsaj lopovov bi zmanjkalo) ( no, seveda bi SDS predlagala referendum, a se prešuštnice kamenjajo ali ne ). Ali pa, naj ljubljanska občina donese občinski odlok, da se nič ne da naredit, za županjo doživljensko naj imenujejo kakšno Danico ( zaradi mene lahko tudi Viko ) in bomo vedli na čem smo, Vsepovsod se po mestih ( posebej velja za glavna mesta držav ), nekaj gradi in ureja, pri nam ( se mi zdi ) večina energije gre v zdrahe. Karkoli se kdo spomne, da bi se kaj naredilo, takoj jih en kup skoči v luft, kolk je to slabo, neumno..............

Uf, pustimo Ljubljano, glede Santiaga: center mesta zgledno urejen, le da je vse v gradnji in rekonstrukciji ( zaradi tega un traktat zgoraj ) tako glavna ulica, ki gre mim predsedniške palače, Av. Moneda, kakor tudi glavni trg v mestu ( plaza de armas ). Tukaj sem bil pred petimi leti ( se mi zdi ) in od taktat se je veliko spremenilo, posebej na tistem delu okrog Merkada ( tržnice ) skor se ne da prepoznat (  kaj pa ljubljanska........... ah, pustimo ). KOt rečeno, center zgledno urejen, pa niti ne sterilno, kot se rad naredi v velikih mestih, veliko je ulic zaprtih za promet, le za peš hojo, številne trgovine, restavracije............ Dalje od centra so hiše tipično južnoameriške: pritlične večinoma, redkeje enonadstropne ali še redkeje dvonadstropne, večinoma s tavnimi strehami ( en argentinc je to pojasnil s tem, da je na hišo treba ( je bilo treba ) plačat davek, seveda na končano hišo, končana je takrat, ko ima streho pol so se tako izogibali, vem pa ne če to drži ).

Kot vsepovsod po južni ameriki, je po trgovinah polno seguridadov (  varnstnikov ) resda brez velikih pištol za pasom. S kančkom pretiravanja, bi rekel, da jih je skor tolk kot kupcev. Cene se mi zdijo podobne našim ali rahlo nižje.

pozneje nadaljujem

ežoj

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

22. feb 2014 22:32

Lepo je brat tvoje potopise......uživaj.

Vrtejbenka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. feb 2014 22:38

Kakšna vse jaz naročila dobim, naj bi hodil po tržnici, tukaj pa toliko čikit in muher strtega korazon, potrebnih tolažbe ( pa koga sploh tržnica zanima ), pol se spomnem, da so tudi tam strti korazoni in; naravnost na merkado:

Evo:

zgoraj zagrajen plaza de armas zaradi rekonstrukcije, spodaj iz ribarnice

spodaj  sadje:

spodaj, del zida v hostlu, ki so ga popisali gostje

Spodnja slika: por senora del fuego, especialmente:

ežoj

Sunny09  

član od: 25.11.2009

sporočila: 219

22. feb 2014 23:34

včeraj sem zašla na to potopisno debato in je tako fajn, da sem prebrala še vse za nazaj in komaj čakam nove prispevke :)

ežoj, tvoj stil pisanja mi je zelo všeč, se še malo nasmejim poleg, tako da... čimvečkrat poročaj.. pa srečno pot!

Sunny09

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

22. feb 2014 23:41

Hm...

..por senora del fuego, especialment.. 

Ognjič

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti