4. avg 2011 19:58
nola, nisem mislila mlicev dat suhih na solato. ni mi treba sikat - a za smajlije si že slišala? dala sem jih tja, da sem ja mislila v prijaznem kontekstu. tako da - peace. :)
Ob ponovnem tveganju, da si boš odgovore na svoja vprašanja tolmačila kot sikanje (Zakaj te pravzaprav zanima moja seznanjenost s smajliji?)
1. Če nameravaš mlince poparit in jih take zvrnit na svojo eksotično solato, tvoja kreativnost in zmožnost vživljanja v značilnosti libanonske kuhinje itak presega vse, kar bi ti vsaj jaz utegnila svetovati - pa s smajliji ali brez.
a lepinja bi bila rahlo podobna temu kruhu - bi lahko to dala kor nadomestek? rada bi jo namreč naredila hitro, brez peke ali kuhanja - ko se mudi (samo moj mož ima rad eksotično hrano:).
2.Ja, lepinja je rahlo podobna temu kruhu
aja, pita bread (zadnji link) - to se pa dobi na švedskem, kjer majo velik arabcev. tako da tam bom pa lahko kupila ta kruh, ko bom šla gor. samo tam se pa po moje tolščaka ne bo dalo tako na izi dobit.. grr, vedno nekaj.. ;P
3. No, ko boš tam gor, kjer majo velik arabcev, pa si pri njih nabavi še sumac, po moje celo s tolščakom ne bo problemov, našla ga boš povsod, kjer majo velik francozov pa taljanov .
Vsekakor ti pa svetujem, da svojo dieto, vsaj preden se lotiš tako kompleksnih jedi, kot je libanonska solata, močno obogatiš s hrano, bogato s fosforjem. Sardele, kar z glavo, bodo kar pravo krmilo zate.
nola