Letos nam je kapuli zelo obrodil, a ne vem, kako te plodove porabiti. Iskala sem na googlu, a ne najdem nič. Morda ga ima še kdo od vas, pa bi mi, prosim, posredoval še kakšno novost o tej rastlini.
daga
Letos nam je kapuli zelo obrodil, a ne vem, kako te plodove porabiti. Iskala sem na googlu, a ne najdem nič. Morda ga ima še kdo od vas, pa bi mi, prosim, posredoval še kakšno novost o tej rastlini.
daga
28. jul 2011 8:27
U, tega pa ne poznam. Je to drevo ali grm? Morda veš, je pri nas v celinskem delu Slovenije prezimno trdna rastlina?
Imajo slive podoben okus kot naše, gre meso od koščic? Ne vidim razloga, da ne bi mogla poseči po receptih za slive.
rimljanka
28. jul 2011 8:44
Wikipedia pove tole:
http://en.wikipedia.org/wiki/Prunus_virginiana
Lep pozdrav,
Sonja
28. jul 2011 15:58
To so drobni sadeži približno tako veliki kot ribez, pa še koščico imajo. Pravkar sem jih nabirala, pa drnulje tudi, sem pa opazila hudo konkurenco ptice, največ kosov.. So tudi prejšnja leta vse počistili, le da je letos sadežev več.
daga
28. jul 2011 16:36
Čakaj, samo ne reci, da so drnulje že zrele? Bo treba na misliti!
rimljanka
28. jul 2011 17:53
Rimljanka, kam hodiš nabirat drnulje? Če hodiš na Kras, se lahko ustaviš pri meni in spoznaš in nabereš še kapuli.
daga
28. jul 2011 18:06
Zanimivo,da so pri vama drnulje že zrele,pri nas pa zorijo komaj v jeseni.Imata pa veliko srečo.
antonija7
28. jul 2011 19:35
daga je napisal/a: |
Rimljanka, kam hodiš nabirat drnulje? Če hodiš na Kras, se lahko ustaviš pri meni in spoznaš in nabereš še kapuli. |
Zaenkrat nikamor, ampak.....morda se pa res oglasim, no.
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom
Lečina juha in krekerji iz polente