22. jul 2011 13:02
Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Kot drugo, ne razumem, zakaj bi kdo še imel lesene pokrove. Zdaj naj se pa še katera razpiše o fantih in sedenju na školjki, ko gredo lulat, pol smo pa tam.
Vanja |
Vanja, tisti "zeleni volk" se nabira itak na kovinskih delih s katerimi je WC pokrov pritrjen na školjko, pa sploh ni važno ali je pokrov lesen, plastičen ali kaj drugega. Kovina pač oksidira, tako kot je že Nola napisala, če je v kopalnici vlaga, se to pač dogaja. Sama sumim, da tisto kovino nažirajo tudi čistila, vsaj zdi se mi tako. Ko kovina toliko korodira, da je površina delno hrapava, se vse še lažje zažira nanjo. Moja kopalnica je majhna in meji na severno zunanjo steno hiše in (sploh pozimi), ko je velika temperaturna razlika med zunaj in notri, predvsem po večernem tuširanju vse družine, se v kopalnici nabere ogromno pare. Jah, enkrat bi bilo treba naštimat kak zračnik ... No, ta para se seveda kmalu utekočini in posledično je "mokra" tudi WC deska. In tako počasi kovino napada "zeleni volk". Kljub rednemu čiščenju in brisanju ga nekaj vedno ostaja, predvsem okoli vijakov, pa kaj čem ... ne kompliciramo ravno veliko. Školjko dnevno očistimo, pa je. malo kopalniškega čistila, včasih kis, to je pa tudi vse. Konec koncev si vsak pameten človek po uporabi WC-ja umije roke, a ne, pa tudi piknikov, kjer bi školjka služila kot čajna mizica, ne prirejamo ravno v kopalnici
Mene osebno bolj kot malo vodnega kamna ali zelenega volka v školjki moti človeška nemarnost, kar se čiščenja ostankov lastnega sr***a po uporabi školjke tiče. To pa res težko prenašam in če vprašaš moja otroka sem tudi jaz naci na tem področju
Sem pa enkrat nekje zasledila primerjavo med številom raznih bakterij v straniščih in posodami za hrambo kruha oz. raznimi strojčki na kuhinjskem pultu. Zmagala je kuhinja
Aja, pa še o fantih, ki lulajo v sedePoznam dva taka in oba sta se te spretnosti priučila na jadrnicah - kot si lahko predstavljate, je v močnem jugu ali burji precej kaskadersko početje stanje v mini WC-ju in še ciljanje v školjko hkrati. Brez vsaj ene buške na glavi, ga ni junaka, ki bi zmogel
Torej - punce, če želite svoje junake navaditi na sedenje na školjki tudi med malo potrebo, jim ob priliki podarite tečaj jadranja
Mojca