20. jul 2011 11:41
"Malo je bilo sicer nepričakovano ''hitro'', saj sva pričakovala, da bo ''ratalo'' kasneje." - hm, če seksaš, pač lahko tudi zanosiš, zato pa je kontracepcija ...
Glede poroke v zimskem času pa po moje itak ni problem, razen če sta načrtovala poroko z velikim številom svatov in s kakšnimi običaji, ki spremljajo takšne poroke - v tem primeru je lahko neprijetno, če je hladno ali dežuje ali sneži; ampak se pač improvizira in je tudi lahko hec.
Če bo poroka manjša, je po moje vseeno, če se poročiš pozimi. Gre za vzdušje in za vaju, za vajino počutje.
Če si vseeno želiš poroke na prostem, a je to letos neizvedljivo, potem po mojem mnenju ne bi bilo nič narobe, če to naredita po rojstvu drugega otroka. V čem pa bo razlika, če bo tudi ta rojen pred poroko, če je že prvi privekal, preden sta se poročila? Morda bo še bolj prisrčno, če bosta oba otroka na poroki svojih staršev. Ne bi bila ne prva ne zadnja, ki bi tako ravnala, pa tudi ne edina, če se sploh ne bi poročila.
Tako da malo premeljita tudi možnost poroke po rojstvu, ne glede na očitno pomembne razloge, da se želita poročiti pred rojstvim drugegag otroka. Kaj določenega ti pa težko svetujem, sama sam se poročila aprila (in je kazalo, da bo poroka v dežju in grmenju, saj je bilo ves teden tako vreme, potem pa se je sobotno juro prikazalo v soncu ....).
Glej, saj se ne mudi tako zelo, v miru premislita in pretehtajta; po moje je vseeno pomembno dejstvo, ali načrtujeta veliko poroko ali manjšo, v ožjem krogu. Veliko je gotovo lažje pripraviti, ko ni zime in rizika slabega vremena, pomen ostalih okoliščin pa morata presoditi sama.
Saj se bo vse dobro izteklo, itak.
Mamamia
mamamia