16. jul 2011 9:18
Rimljanka, kot sem kupila, sem prodala. Sem pa ta podatek o prehranjevalni verigi zasledila že tudi v dokumentarnih oddajah in celo v pisni obliki v revijah, kjer mrgoli nasvetov o zdravi hrani. Vsekakor pa tvoje znanje zelo cenim in ne dvomim, da imaš prav. Očitno pa so alge tako "nepomembne ", da jih mirno obidejo. Seveda tudi sama menim, da niso. In hvala za tvoj prispevek. Vsi ljudje vse vemo, a ne?
Mimogrede, že dalj časa se sprašujem, kaj sploh je zdrava hrana. "Vzeli" so nam svinjsko mast, ocvirke, svinjino in da ne naštevam. Vsilili so nam mislije, kornflakse, aktivije, aktimele itd. Pa določili meje holesterola in sladkorja. Na mrtvo oglašujejo coca colo in druge mehurčkaste pijače, sokove, ki so vitaminske bombe itd. Ljudi bi morali osvestiti, da se mora jesti zmerno, kar poješ, moraš porabiti, pokuriti, pa boš zdrav kot dren.Ampak dokler bodo obstajali lobiji, ki naredijo vse, da polnijo multinacionalkine malhe bo tako. Samo mi sami lahko odločamo, kaj in koliko bomo dali v svoja usta. Sorry, ker sem smetila, mi je pa malo lažje. Občasno se moram malo razelektriti.
naor