23. maj 2013 13:22
pozdravljeni,
prve različice delimano posod so bile samo za steklokeramiko, od lani naprej tudi za indukcijo.
tempo piu ne poznam, poznam pa delimano vok, ponev in kozico, ki ju uporabljam že nekaj časa.
okrušen rob sem zaenkrat opazila le pr kozici, ni se mi pa zvilo dno od nobene posode. kuhanje v voku je super, sploh meso, vendar se po skoraj enoletni uporabi pozna veliko praskic.. res je da nisem čist "šparoven" tip kar se posode tiče, in včasih tud pomešam s kakšno vilco. zato moram reči, da glede na enoletno uporabo posoda še ni tako hudo opraskana. se pa v praske kar rado prime noter barva od hrane, npr paprike, in se ne da več umit.
Kozico konstantno perem v pomivalnem stroju in je presenetljivo edina z najmanj praskami (konstantno pražim česen čebulo tuno itd..)
Sem pa tudi jaz opazila da so se jajca začela prijemati na srednjo ponev.. dokler nisem prebrala vaših komentarjev, se nisem niti zavzela za to..
Sicer pa keramična ponev naj ne bi bila občutljiva na visoke temperaturne razlike, predvsem zaradi kemijske sestave, ki to keramiko drži skup. teflon pa se naj ne bi uporabljal na plinskih štedilnikih, saj na konicah plamena temeperatura preseže 400 stopinj in teflon razpade na fluor in ogljik, in fluor je izredno škodljiva snov za organizem. kar se tiče kuhanja na keramičnih ploščah in indukcijah, pa se segreva teflon enakomerno in ne doseže teh temperatur da bi razpadel. in tudi če ga nekaj pojeste, je v nerazpadlem stanju neškodljiv, saj nima prostih radikalov. :)