22. avg 2013 14:29
bannanna je napisal/a: |
Od keramicnih bi bilo za sprobat se green pan. Me zanima ce jo kdo ima kako je?
|
Imam. Čisto ob robu se je malo spraskala, ker je oster rob (ni lepo zaokrožen), jaz pa nisem dovolj pazljiva s shranjevanjem (ponve imam zložene kar eno v drugi zaradi pomnjkanja prostora). Ampak me to sploh ne moti, saj tam ni stika s hrano.
Pri tašči vidim, da je njena keramična ponev veliko bolj obrabljena kot moja, pa jo je kupila kasneje. Sploh ne vem katere firme je, zdi se mi, da je bila ena izmed cenejših (je tanka in čisto lahka s plastičnim ročajem). Nisem še kuhala na njej zato jih ne morem primerjati. Če primerjam s teflonsko ponvijo je prijemanje nekako enako, oz. mogoče malce manjše. Če primerjam z navadno kovinsko ponvijo (od WMFa, brez prevleke), se ne prijema prav nič. Npr. če pečem vmešana jajca se med pečenjem malce zagrabijo na dno, vendar jih z dna enostavno postrgam s plastično lopatico (kot na teflonu).
Očisti se jo popolnoma enostavno, dovolj je samo s penasto (mehko) stranjo gobice. Se mi je tudi že kaj malce bolj zapeklo (beri zažgalo ), pa mi ni bilo potrebno nič drgniti. Po pečenju jajci bi ponev lahko očistila samo z vlažno papirnato brisačo, vendar jo raje operem.
Meni ni žal, da sem jo kupila, čeprav je bila malce dražja, kot kakšne druge, ki jih omenjate.