25. jun 2011 15:37
"Kolega hedonist", kakor imaš ti čezdalje bolj občutek, da Vendelina jr. in jaz tolčeva mimo, tako imam jaz čezdalje bolj občutek, da ti samo čakaš, kdaj lahko mimo teme tolčeš po "kolegih" s svojimi medklici!
Sam "solat" v klasičnem smislu ne jem. Kje bi uporabljal borovničev kis? V pecivih ali sladicah, recimo. Si že poskusil kdaj slivovo marmelado/kompot/sorbet z jabolčnim kisom? Zame je to klasična kombinacija. Z borovničevim bi bila gotovo tudi zanimiva, če ne celo boljša. Si že jedel kdaj rezance ali žličnike z omako iz zmletega maka, medu, jabolčnega kisa, suhega pivskega kvasu in ščepca soli - zraven pa zelenjavo in ribe kot slana ali sadje kot sladka varianta? Najbrž nisi, zato mi lahko le na besedo verjameš ali pa pač ne, da bi bilo tudi z borovničevim kisom vredno poskusiti. Verjetno te tudi ajdova biskvitna rolada z nadevom iz kostanjevega pireja, smetane ter češnjeve ali grozdne marmelade z jabolčnim kisom ne bi nič bolj pritegnila, če bi bil kis namesto jabolčnega borovničev. Morda bi te pa zanimala solata iz kolerabice, korenja, rdeče pese, kisle smetane, koprca, kumine in jabolčnega kisa? Niti, če bi bila okisana z borovničevim kisom? Pa majoneza, pripravljena z borovničevim kisom namesto s katerim drugim - barva bi bila naravnost seksi? Kaj pa vijolična solata iz hobotnice, lignjev, sip - s tisto črno rižoto so glavonožci radi v temnejšem delu spektra?
Konec koncev - da ne bo izpadlo, kot da zganjam neko molekularno kuhinjo ali nek velecenjeni fusion - vsako sadje, ki se skisa, je ravno toliko uporabno kot vsako drugo sadje, ki se skisa. Osebno sicer še nisem preizkusil borovničevega kisa, a si samo zaradi tega še ne bi upal trditi, da je neuporaben in da je za preč.
Tako.
Sporočilo je spremenil(a) 666 dne 25. 2011 15:40