Stopite nocoj malo ven in se ozrite v nebo.
tulka
Stopite nocoj malo ven in se ozrite v nebo.
tulka
15. jun 2011 22:25
Opazujem kar skozi okno, nenavadno, a ne? Zdaj čakam "razsvetlitve".
lp
mzm
16. jun 2011 7:47
Z ženo sva opazovala mrk iz ležalnikov na balkonu. Začetka nisva videla, luna je bila še za obzorjem oz. za hribom, je pa bilo toliko veličastnejše razsvetlenje.
janko1
16. jun 2011 8:00
ahhhhh js sm bla pa tko utrujena, d sm pozabla gledat
http://www.facebook.com/fizzimizzi
16. jun 2011 9:55
Lepo je bilo to videt in "po zdravi kmečki logiki" razmišljat, kako ogromna mora bit zemlja v primerjavi z luno, da takšno senčko nanjo vrže... (po knjigah brskat in mere iskat se v takšnih trenutkih ne spodobi, ker vsa romantika pobegne)
Ognjič
16. jun 2011 10:09
Za romantiko je poskrbela , ki se je postavila pred spalnično okno in sva lahko kar iz postelje opazovala mrk. Čez komot ga ni . Daljnogled je še približal to čudovito dogajanje.
barbara9
16. jun 2011 10:16
Jaz sem pa že pod vekcami gledala
rrr
16. jun 2011 17:35
Midva pa iz vrha stolpnice.
Pecenka
30. jan 2014 20:31
Samo malo kot zanimivost: danes je spet mlaj, se pravi prazna, črna luna. Mičken nenavadno je to, da je že drugič v mesecu januarju, prvič je bila 1. januarja. To leto bo spet tako v marcu - 1. in 30. marca.
lp
cervus
30. jan 2014 20:40
Sem že pomislila, da se nam obeta lunin mrk danes. Pa vidim, da ne. Ampak, če bo res dež, potem zna biti marsikje električni mrk.
rimljanka
30. jan 2014 22:52
Temu pojavu (polna luna 2x v istem mesecu) se v angleščini reče "blue moon". Na to se nanaša izraz: "once in a blue moon" ali po naše enkrat na vsake kvatre oz. občasno.
VanjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svaljki z žajbljem
Pečeni svaljki s pomako iz feta sira