Mama moje prijateljice gre v nedeljo, 19.6. na enodnevni izlet v neznano
Udelezenci ne vedo kam, imajo pa moznost ugibati.Za majhno, simbolicno nagrado, ki je tudi presenecenje. Ker domneva , da bodo sli v Slovenijo, se je obrnila name.
Vse kar vedo je, da je ime tega kraja sestavljeno iz dveh besed, da je oddaljen cca 200km od startnega mesta Duino, Devin(Italija), blizu Trsta
Po ogledu nekega centra v tem kraju (kjer nekaj izdelujejo, proizvajajo, oz. ce napisem dobesedno: ogledali si bodo "centro di produzione", bo kosilo z lokalnimi specialitetami in... lahko bodo tudi prepevali(????) Je morda kje kaksen festival? Okolica je eno samo zelenje...to ne pomaga prav dosti, ne?
Po kosilu se gre "navigare", torej na plovbo. Kraj ni ob morju, torej pride v postev plovna reka ali jezero.
Verjetno kaksna manjsa ladjica za turiste? To je vse.
Pravi, da bodo verjetno sli v Slovenijo, ampak to nikjer ne pise, zato ni izkljucena tudi Hrvaska. Upam, da ne tudi Avstrija
Ali ima kdo kako idejo, kateri kraj (dve besedi) cca 200 km od Devina naj bi to bil?
Sama sem pomislila le na Rogasko Slatino, in ogled steklarne ali Donata, ampak tam verjetno ni nobenega jezera ali plovne reke
Ne zamerite, ce se bo vprasnje komu zdelo malo cudasko, ampak mene ta "uganka" tako muci, da je ze kar smesno.
Kam drugam naj se obrnem po ideje in pomoc, ce ne na Kulinariko?
Hvala !
lp lučka