16. jun 2011 17:38
Vsem najlepša hvala za odgovore in ideje.
Otrokova mati je že prebolela prvi šok in zdaj se vse zdi lažje kot pred tednom dni :).Počasi odkriva svet tiste hrane, ki se je je prej izogibala in po drugi strani ugotavlja, da obstajajo tudi palačinke brez jajc in mleka. Trenutno sta "hit" bananin sladoled in namaz iz jajčevcev, ki sta ji celo izredno všeč, pa tudi čičerka jo je navdušila, čeprav še sama ni pričakovala tega. Jah, pomoje je od vsega najhujši problem, da je moja sestra v prehrani in tudi sicer precejšnja tradicionalistka in se vedno otepa vsega novega. Se bo že navadila, pri malemu bo pa predvsem treba pazit na kalcij, ostalo me niti ne skrbi.
Piščanec naše dete ima tudi dermatitis, stalno joka in se praska do krvi, ima težave s prebavo, je pa kljub temu za zdaj ješč dojenček. Zdaj ko ga sestra počasi privaja na gosto hrano, mu komaj sproti nosi v usta .
Sreča je, da tovrstne alergije pri otrocih običajno izzvenijo. Dietetičarka in alergologinja sta sestri svetovali, naj malemu do tretjega leta ne daje ničesar s "prepovedanega seznama", češ da so potem običajno dobre možnosti, da alergije izginejo. Slaba novica je le ta, da je očitno močno alergičen še na pšenico, kar pomeni še malo strožjo dieto, vendar šele čez kakih 14 dni.
Odkrila sem pa tudi portal za alergike http://www.alergije.net/, na katerem je tudi kup zanimivih receptov.
motovilčica