Pozdravljeni, zanima me v kakšne namene še uporabljate vinsko rutico, razen namočeno v šnops? Hvala za odgovore.
PetraM
Pozdravljeni, zanima me v kakšne namene še uporabljate vinsko rutico, razen namočeno v šnops? Hvala za odgovore.
PetraM
14. jun 2011 11:30
Predvsem je potrebna previdnost: http://www.gorenjskiglas.si/novice/nasveti/index.php?acti
Je pa lepa, tudi za okras vrta :)
Atina
16. jun 2011 20:37
jaz jo dodajam jegermaistru.
biba
18. jun 2011 19:32
Za vinsko rutico pravijo,da moraš biti previden ,pa ne ker bi premalo učinkovitosti,ampak zaradi močnega učinka,zaradi katerega lahko pride do zastrupitve,če jo bi kdo zlorabil!V ljudsckem zdravilstvu so pa jo včasih uporablajli za krčenje maternice,( v nosečnosti se ne sme uporabljati),preprečevala je zbiranje vode v telesu.za pospešeno prekrvavitev,vplivala je na krvni obtok,predvsem pritisk v glavi.
antonija7
20. jun 2011 19:36
Pa še nekaj,nek naš starejši sodelavec je vinsko rutico uporabljal,ko ga je bolela glava je eno majhno vejico dal v skuhano kavo pustil 5 minut in potem popil.Baje ga potem glava ni več bolela,vendar to ni delal redno,samo parkrat letno.
antonija7
17. nov 2011 17:50
vinska rutica se ne sme mešati z žganjem iz jabolk,ker se pri tem mešanju-namakanju sproščajo strupi.zato pazljivo s to zdravo rožico
zmojca59
13. jul 2012 23:21
Obnavljam temo. Mogoče kdo od vas ve kje bi dobila vinsko rutico? Bi bila hvaležna za info.
Lp
_tmickena_
14. jul 2012 8:44
Na tržnici pri branjevkah, ki prodajajo raznorazne sadike, povprašaj.
Povprašaj še Trajnice Strgar in Trajnice Golob Klančič, zanesljivo naši dve najbolje založeni vrtnariji s trajnimi zelišči.
rimljanka
14. jul 2012 10:42
hvala rimljanka!
_tmickena_
14. jul 2012 16:28
A mogoče katera uporablja tole vinsko rutico kot začimbo/zelišče? Mi je bilo spomladi povedano, da so jo uporabljale babice za kuhanje in da je nekako prišla "iz mode". Wikipedia omenja, da jo uporabljajo tudi v Istrski kuhiji, sama pa na recept, ki bi jo zahteval, še nisem naletela. Moram priznati, da sem bila preveč škrt , da bi plačala $5 za eksperimentiranje s sadiko.
Vanja
15. jul 2012 8:06
_tmickena_ je napisal/a: |
Obnavljam temo. Mogoče kdo od vas ve kje bi dobila vinsko rutico? Bi bila hvaležna za info.
Lp
|
Arboretum Volčji Potok.
JJKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hempy polenta
Veseli tiramisu