8. jun 2011 21:38
Punce hvala!!! Očitno se vas več spozna na to tehniko peke. Prosim vas, če ste lahko v odgovorih bolj obsežne. Saj vem, da se vam zdi vse skupaj neznansko enostavno, a jaz si niti v sanjah ne znam predstavljati kako bomo mi to izvedli. V soboto bo na piknik namreč prišlo 25 ljudi, z možem pa sva na poti, tako da ne moreva sprobati kako naša plošča deluje.... vem, prej bi morala razmišljati...
Torej, naša plošča ima kovinski okvir s cca. 20 cm visokimi nogicami. Če sem pravilno razumela je potrebno najprej z drvmi zakuriti v kaminu. Ko se ogenj dobro razgori, se nad njega postavi "žar" (plošča z okvirjem + nogicami), se počaka, da se plošča segreje, nato pa pržimo...???
Zanima me ali mora plamen v spodnjem delu goreti v ploščo ali je potrebno počakati da drva pogorijo, ploščo pa šele nato postavimo nad žerjavico in grejemo z žerjavico? Kako je z uporabo oglja? Mož namreč pravi, da je potrebno kuriti z ogljem, da pa lahko tudi s plinskim gorilcem. Joj, ko vsaj ne bi imel dveh levih rok...
nb: imaš slučajno slike s kakšne druge perspektive - rada bi namreč videla kurišče (ogenj, drva, žerjavico)
LP,
Nataša
NatasaOgrizek