Praznovanje 90. rd

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

tema odprta - 25. nov 2003 10:04 | ogledi: 1.956 | odgovori: 2

Zdravo,

spet se oglasam z enim nevsakdanjim problemom: moj nono bo na Silvestrovo praznoval 90. RD. Ker je to precej neobicajna obletnica, predvidevamo, da bomo za ta dan dobili kar nekaj obiskov.

Gostom bi rada ponudila nekaj slanega (gotovo bo to tipicni primosrki narezek) in marsikaj sladkega (piskoti, potica, ....).

Kaj lahko ze v naprej pripravim, da bo koncno spet nekaj novega in da ne bom tisti dan ponorela? (vse, kar ostane, bom potem uporabila za silvestersko vecerjo)

Hvala za nove ideje,

ribica

Henri  

član od: 13.9.2001

sporočila: 317

23. dec 2003 13:26

Ribica, dober dan! Nisem opazil ali ti je kdo kaj svetoval v zvezi s praznovanjem tvojega dedka? Med zadnjih 5 receptov sem opazil zanimiv kruhov narastek! Poglej še ti med recepte. Srečno! Lep pozdrav vsem! Henri

karmenslo  

član od: 12.2.2002

sporočila: 87

23. dec 2003 14:25

Lep pozdrav Ribica. Jaz bom letos pripravila dve vrsti mesa, katera se odlično postrežeta tako topla kot hladna jed. Kot prvo vzamem kos svinjskega mesa ( najbolje kare) katerega razrežem, tako, da dobiš ploščat pravokotnik dolg cca 30 cm ter debeline mesa cca 2 cm. Meso režem tako, da zažrežem na vrhu kareja in obrezuješ in razvijaš meso, tako, da nastane velik ploščat kos. Nato vzamen mleto mešano meso cca 300-500 g v katerega zamešam namočene žemljice, petršilj, čebulo, začimbe po okusu. Nato ploščat kos mesa dobro nasolim, popopram in natrem s česnom. Na meso daš maso iz mletega mesa cca 1-2 cm ter potreseš z grisom ( za vezavo). Na to maso naložim sveže liste blitve (samo zeleni del) ali špinače ali pa poblanširan por. Vse skupaj trdno zavijem v rolado katero oviješ z vrvico intesno zavežeš. Popečeš v ponvi ter nato pečeš v pečici. Drugi recept je za polnjena puranja prsa v testu z orehi in gorgonzolo, bo pa objavljen v kratkem - UPAM ! Rolado, ko je pečena narežeš, če boš servirala toplo ali ohladiš in jo narežeš tanjše kot narezek. Če se še kaj spomnim ti še napišem. Pa nonotu vse najboljše za 90. let mislim, da jih mi ne bomo doživeli. Karmen Karmen

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti