1. jun 2011 20:39
Vidim naslednje:
- Okužba z e.coli se širi in so jo našli tudi na Češkem
- Ampak zanimivo, kljub večjemu interesu in pozornosti javnosti niso našli (še) nobene take okužbe v Španiji (precej redno spremljam tamkajšnje medije)
- Nemške stroka še ni ugotovila, kaj je povzročilo okužbo.
Kar seveda v nobene primeru ustavilo hamburške oblasti, da ne bi kar takoj s prstom pokazali na španske kumare.
In jaz si ne morem kaj, da ne bi ob tem pomislila, kako malo je minilo do leta 2006, ko so bili Nemci tako simpatični na nogometnem prvenstvu, ki so ga gostili, pa kako simpatično so se veselili uspehov svoje reprezentance in bili ponosni na svoje. Pa kako nam je bila simpatična multi-kulti nemška repka lani.
In kako je ta simpatičnost kratko trajala. Ker še isto jesen je njihova gospa kanclerka povedala, da "multikulti" ne deluje. In so ob tem svobodomiselni ljudje začeli zardevati. Pa to ni gospe ustavilo. Diskurz, ki ga človek spremlja iz Nemčije v stilu "mi delamo in mi imamo denar, tisti južnjaki pa samo zapravljajo", to ni diskurz, ki je nastal v pivnici. To je diskurz, ki ga producira trenutni vodilni Berlin, ki zadnje čase obsceno in arogantno uči vse ostale, kako da je treba funkcionirati (tako kot pravi oblast in gospa Merklova), kako bi morala imeti vsa Evropa enake praznike, ne pa tako, da ima vsaka država svoje, ker se kao delajo dodatni stroški in kar je še takih, ki jih zadnje čase sproča tale koznervativni nemški kabinet ne samo svojim državljanom, temveč tudi nam. Zadnje pol leta za moj oksu nemška oblast s preveč arogantno držo sporoča, da ima ona prav in zato ji je tudi dovoljeno, da kaže s prstom na koga. Nič hudega, če nimajo materialnih dokazov, se bo že kaj našlo.-... Hočem reči, v kulturnih časih bi, če bi neka deželna oblast takole okrcala eno drugo državo, bi se malo bolj opravičevali. In vodstvo tiste oblasti bi odstopilo. Tako pa nič. So se pač zmotili. Arogantnost Hamburga je samo večji prikaz tega, kar trenutno producirakonzervativna vrhuška v Berlinu. Če lahko vrhovna oblast, potem lahko tudi deželna, a ne, si mislijo v Hamburgu in evotigana. Upam, da jih bodo obilno in izdatno tožili.
In seveda, tole ni več diskusija o kumaricah.
Vendelina jr.