Pozna kdo kakšne recepte iz teh časov? Je kakšna knjiga z avtentičnimi recepti?
Hvala in dober tek :)
karajan
Pozna kdo kakšne recepte iz teh časov? Je kakšna knjiga z avtentičnimi recepti?
Hvala in dober tek :)
karajan
27. maj 2011 8:59
Kolega Karajan,obstaja knjiga ki je pred enimi desetimi leti izšla mislim da je naziv povezan nekaj z Emono avtor pa je znani strokovnjak s tega podorčja dr. Boris Kuhar. Knjigo imam doma, jo bom posikal in če želiš, ti bom na ZS poslal točne podatke. Recepti v njej so fajni, sam sicer nisem veliko delal po njej , obsegajo pa vse zvrsti od zelenjavnih do mesnih jedi in seveda sladic. Osnovna začimba je sardelna pasta od sladkega pa med in v zvezi s tem se nekako vse vrti. Torej Emonska kuhinja je vsekakor vredna da se je vsaj prebere . Socer pa poišči kaj od znamenitega popisovalca kulinaričnih užitkov Apicija, ne vem sicer kaj in koliko je prevdenega od njegovih del, se nisem nikoli poglabljal v tej smeri.
lp
hedonist
27. maj 2011 9:01
Tole je našel striček gugl: http://www.zacini.net/stari-recepti/gastronomija-an.
Blanchy
27. maj 2011 9:02
Opa, me je hedonist prehitel z mnogo izčrpnejšo informacijo
Blanchy
27. maj 2011 14:58
De re coquinaria bo kar pravi naslov za začetek. Sicer verjetno shujševalne kure, ker si bo treba razbijati glavo z latinščino (btw, moj najljubši predmet na faksu, a danes bi rabila konkretno dozo WD40, da bi zadeva spet stekla)
http://www.hs-augsburg.de/~harsch/Chronolog
No, saj tako dolgo ne bi bili na dieti, ker je prevedena v nekaj svetovnih jezikov.
Loni Makaroni
27. maj 2011 15:34
Pri založbi Krtina so se potrudili in Apicijeve recepte prevedli tudi v slovenščino. Knjiga je čudovita za branje, kuhalnice se mi pa na ta račun niso kaj prida obrabile. lp, proxima
27. maj 2011 16:21
Hvala vsem za prijazne odgovore.
karajan
27. maj 2011 19:31
proxima, pa me je minila želja po ponovnem buljenju v latinsko slovnico.
Loni Makaroni
27. maj 2011 22:29
Proxima, eno imaš pri meni - moja denarnica je lažja, da veš . Si dala link točno na naročilnico, cena je pa tudi prav znosna .
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ajdov kruh z orehi
Eksotični suši