23. maj 2011 17:45
Mene pa sploh ne motijo, nasprotno, prava osvežitev se mi zdijo med poplavo receptov za sladice, druge sladice in ostale sladice na bazi pudinga, nutele in biskvita pa med špageti, svedrci in ponozrnato pašto s tunino omako in kar je še takega vsak teden po nekajkrat na tapeti.
Recepta sicer nisem še nobenega preizkusila, pa saj jih tudi več kot 99 procentov drugih ne, naj jih preberem tu ali kje drugje. Prebiram jih pa rada, kakšnega do konca, večino samo preletim.
Največja prednost kuhinjskih portalov se mi zdi prav liberalnost pri objavljanju receptov in mislim, da bi jim vsakršna cenzura amputirala njihovo bistvo. Vsak recept je vreden točno toliko, kolikor pomeni vsaj enemu od njegovih bralcev (ki ni nujno tudi uporabnik tega ali kakšnega drugega recepta).
Ti recepti seveda nagovarjajo tudi in predvsem kot reklama - tako izvemo za nekatere produkte, kakšnega, posebej zmrznjeno zelenjavo in sadje sem tudi sama že kupila in nisem bila pozorna na proizvajalca, se bojim, da še naprej ne bom, vsekakor so mi pa recepti bolj simpatični kot njihova odvratna TV reklama izpred let - starejši se boste gotovo še spominjali zoprne smrklje, ki z babico nakupuje kisle kumare ali nekaj takega - Babi a Natugeta? - ki te res vsaj naslednji dan pripravi do tega, da kupiš katerikoli drug brand, samo Natugete ne.
Sicer pa ni nobene potrebe, da uporabljate njihove produkte, mirno jih lahko zamenjate s svežo zelenjavo ali pa s kakšnimi drugimi konzervami, ki so bolj po vašem okusu.
Ta debata me malo spominja na tisto o kraji takozvanih izvirnih receptov. Dajte no, tisti zares posebni so dobro varovana skrivnost, vsi ostali so pa zato, da jih delimo, dopolnjujemo, se o njih menimo in ob njih uživamo, pa če so neodvisni ali pa tako ali drugače sponzorirani.
nola