Mygrace
sporočila: 6506
28. okt 2011 11:49
Kako da ne? Živce kravžla definitivno
MygraceMygrace
sporočila: 6506
28. okt 2011 11:49
Kako da ne? Živce kravžla definitivno
Mygrace
28. okt 2011 15:20
Zdravc je napisal/a: |
Limnol, problem imaš ti in tebi podobni! Zakaj? Zato, ker podajate mnenja o stvareh, o katerih enostavno nimate pojma oziroma veste o njih manj kot povprečen šolar petega ali šestega razreda osnovne šole. Masters, vsaj enako velja tudi zate. Ko človek že misli, da ga ne more nič več presenetiti, se pojavi popolni diletant, torej ti, ki izjavi »ja, dejansko čist(100%) magnezijev klorid ni nič drugega kot magnezijev klorid. Če je čist je čist.« A to ti ni dovolj, zato citiraš še mene, za konec pa o svojem nepoznavanju kemije prepričaš še najbolj nejeverne, saj neusmiljeno nadaljuješ s trošenjem neumnosti »100% oz. čist MgCl2 je enak pa ne glede na to pod katerim imenom se prodaja!!!« Samo še tokrat si bom vzel čas in ti razložil nekaj osnov. V naravi in življenju ni nič 100%, razen dejstva, da kritiki na tem portalu nimate pojma o magnezijevem kloridu. Če bi bil malo bolj pismen, bi videl, da nikjer nisem govoril o 100%, ampak o čistem magnezijevem kloridu. Ker se bojim, da ne boš razumel, ti bom raje razložil, zakaj tudi čist magnezijev klorid ni vsak dober. Poslušaj, zberi se in če ne boš razumel, preberi še enkrat. Na magnezijev klorid se veže voda, torej H2O. Lahko se veže ena molekula, ta spojina ima formulo MgCl2xH2O z molekularno maso 115.3704 g/mol. Lahko se vežeta dve molekuli vode, formula MgCl2x2H20, molekularna masa 131.2421 g/mol. Lahko se vežeta 3 molekule vode, formula MgCl2x3H2O, molekularna masa 149.2574 g/mol. In tako počasi pridemo do šestih (6) molekul vode, spojina ima formulo MgCl2x6H2O (reče se ji magnezijev klorid heksahidrat) in molekularno maso 203.3034 g/mol. In zdaj, masters, se zbudi, če si slučajno zaspal: od vseh čistih oblik magnezijevega klorida oblik je samo MgCl2x6H2O - magnezijev klorid heksahidrat tisti, ki resnično učinkovito spodbuja zdravje oziroma zdravi številne bolezni, povečuje vitalnost, preprečuje infekcije, upočasnjuje proces staranja itd., itd., itd., skratka vse živo! Razlaga, zakaj je temu tako, bi mi vzela preveč, verjetno je niti ne bi razumel. Zato bom zdaj le še enkrat napisal: prisegam samo še na čisti magnezijev klorid, pa še ta ni vsak dober. Limnol, masters, rimljanka in mamamia, lahko se še tako trudite in razmetavate s svojim neznanjem, to so dejstva in teh se ne da spreminjati. In prav vseeno je, kaj si vi mislite o njih. Najprej mi je bilo v veselje, zdaj mi ni več, zato se od vas poslavljam. p.s. Risbo, količina svinca v nigariju, katerega analizo si objavil, je ogromna, tako da ti želim vso srečo in čestitke za pogum.
|
čakaj. Zdaj ko si napisal tisto kar se otroci učijo že v prvih letnikih gimnazije misliš,da si izpadel pameten? Glede na to, da sem s farmacevtskega področja nekaj o čistosti vem, če ne nebi prišel niti skozi prvi letnik FFA. Ne da se več debatirat...
Aja, pa še to. Zakaj že naj bil MgCl2 če ga pustiš na zraku in veže vodo učinkovitejši? Ker zveni ime bolj učeno?
masters
28. okt 2011 16:40
masters, a si ti fantek ali punčka? ( zanima firbčne študente ) .
ežoj
28. okt 2011 16:49
Ja, tale naš zdravc bi ptiče učil pet ...
Jaz zase vsaj priznam, da ne pojem lepo, tako da to počnem le pod tušem, ko me nihče ne sliši ...
mamamia
28. okt 2011 17:17
ežoj je napisal/a: |
masters, a si ti fantek ali punčka? ( zanima firbčne študente ) .
|
fant. Prijavavlja se je sicer mati, ampak ona večinoma bere recepte, jaz pa komentiram po forumu...
Zakaj pa te to zanima?
masters
28. okt 2011 21:53
masters, zato, ker je slika punčke, pišeš pa na fantka, lahko bi bil pa, recimo, dečva z Bleda al Bohinja, kjer tako pač govorijo.
rimljanka
27. dec 2011 16:20
Tudi jaz sezapadle temu, da sem si kupila magnezijev klorit, ker ga moje kolegice zelo zelo hvalijo. Polomilasem ga, da nisem prej na internetu poiskala dobre in slabe strani. Zdaj ga imam in nisem še začela piti. Saj niti ne vem kako ga pripraviti za napitek. Zato prosim če mi kdo napiše kako naj ga pijem. Pila bi ga pa ker imam težave s kostmi. Če bo pomagal bom pa šele videla. Hvala za nasvet.
TUMAAVGUST
27. dec 2011 16:34
Kar koli si že kupila upam, da si dobila ob izdelku tudi navodila za kaj se uporablja oz. čemu je koristno in kako se dozira. Če ne, pa vprašaj kolegice, ki praviš, da imajo s tem dobre izkušnje. Kako pa naj mi, ki sploh ne vemo s čim razpolagaš (prašek, kapsule, tablete) vemo, kako bi to reč dozirala. Lepo prosim...!
Sicer pa je za kosti, ki izgubljajo na kostni gostoti, primeren kalcijev karbonat, ki ti ga glede na napredovanje bolezni predpiše seveda zdravnik.
zeta
27. dec 2011 16:38
Tumaavgust,
tukaj smo izvedenci za magnezijev klorid ( mimgrede to je različna stvar od klorita ali hipoklorita ), jaz pričakujem da tale forum bo dobil nobelovo nagrado za magnezijev klorid.
Glede uporabe, je čisto enostavno in ti najbolj bo koristilo, če se držiš tegale nasveta:
Dvakrat na dan, v kozarec mlačne vode daj žličko ( še boljše dve ) magnezijevega klorida in dobro premešaj, da se vsa sol raztopi. Potem vse skupaj zlij v odtok in kozarec ( in žličko seveda ) dobro pomij. Če imaš hude težave s kostmi pol to lahko narediš trikrat na dan, pa obišči zdravnika, in nič omenjat magnezijev klorid ( so alergični ).
ežoj
27. dec 2011 22:03
Zeta, na ta mail piši in postavi vprašanje. Jaz sem tam dobila vse odgovore in navodila.
ATNESKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi
Jajčevci s sirom na veganski način