28. okt 2011 2:29
Limnol, problem imaš ti in tebi podobni! Zakaj? Zato, ker podajate mnenja o stvareh, o katerih enostavno nimate pojma oziroma veste o njih manj kot povprečen šolar petega ali šestega razreda osnovne šole.
Masters, vsaj enako velja tudi zate. Ko človek že misli, da ga ne more nič več presenetiti, se pojavi popolni diletant, torej ti, ki izjavi »ja, dejansko čist(100%) magnezijev klorid ni nič drugega kot magnezijev klorid. Če je čist je čist.« A to ti ni dovolj, zato citiraš še mene, za konec pa o svojem nepoznavanju kemije prepričaš še najbolj nejeverne, saj neusmiljeno nadaljuješ s trošenjem neumnosti »100% oz. čist MgCl2 je enak pa ne glede na to pod katerim imenom se prodaja!!!«
Samo še tokrat si bom vzel čas in ti razložil nekaj osnov. V naravi in življenju ni nič 100%, razen dejstva, da kritiki na tem portalu nimate pojma o magnezijevem kloridu. Če bi bil malo bolj pismen, bi videl, da nikjer nisem govoril o 100%, ampak o čistem magnezijevem kloridu. Ker se bojim, da ne boš razumel, ti bom raje razložil, zakaj tudi čist magnezijev klorid ni vsak dober. Poslušaj, zberi se in če ne boš razumel, preberi še enkrat.
Na magnezijev klorid se veže voda, torej H2O. Lahko se veže ena molekula, ta spojina ima formulo MgCl2xH2O z molekularno maso 115.3704 g/mol. Lahko se vežeta dve molekuli vode, formula MgCl2x2H20, molekularna masa 131.2421 g/mol. Lahko se vežeta 3 molekule vode, formula MgCl2x3H2O, molekularna masa 149.2574 g/mol. In tako počasi pridemo do šestih (6) molekul vode, spojina ima formulo MgCl2x6H2O (reče se ji magnezijev klorid heksahidrat) in molekularno maso 203.3034 g/mol.
In zdaj, masters, se zbudi, če si slučajno zaspal: od vseh čistih oblik magnezijevega klorida oblik je samo MgCl2x6H2O - magnezijev klorid heksahidrat tisti, ki resnično učinkovito spodbuja zdravje oziroma zdravi številne bolezni, povečuje vitalnost, preprečuje infekcije, upočasnjuje proces staranja itd., itd., itd., skratka vse živo! Razlaga, zakaj je temu tako, bi mi vzela preveč, verjetno je niti ne bi razumel. Zato bom zdaj le še enkrat napisal: prisegam samo še na čisti magnezijev klorid, pa še ta ni vsak dober.
Limnol, masters, rimljanka in mamamia, lahko se še tako trudite in razmetavate s svojim neznanjem, to so dejstva in teh se ne da spreminjati. In prav vseeno je, kaj si vi mislite o njih. Najprej mi je bilo v veselje, zdaj mi ni več, zato se od vas poslavljam.
p.s. Risbo, količina svinca v nigariju, katerega analizo si objavil, je ogromna, tako da ti želim vso srečo in čestitke za pogum.
Zdravc