27. okt 2011 2:19
Rimljanka, limnol in mamamia, lepo vas prosim, skoncentrirajte se in si preberte, kaj je napisal 666, dne 26. oktober 2011, 22.59.!
No vidite, to je konstruktivno pisanje, ne pa vaše natolcevanje, s katerim zmanjšujete ugled in verodostojnost temu forumu.
666, ne vem, kdo si, ampak hvala, da si odkril napako v linku, ki ga je navedel Risbo. Med malco sem si na brzino pogledal analizo in prebral napisano. Sedaj sem še bolj prepričan, da imam prav, ker se nisem odločil za nizko cenovni nigari, kajti prisotnost arzena v njem mi niti slučajno ni všeč. Tudi za količino količina svinca bi rekel, da je vsaj petkrat, če ne desetkrat višja kot v magnezijevem kloridu, ki ga sam uporabljam. Ne bom dal roke v ogenj, a bom zjutraj, ko pridem domov, pogledal na deklaracijo.
Za vsebnost magnezijevega klorida lahko že zdaj s popolno gotovostjo povem, da ga je v mojem 99,9%, medtem ko ga je v nigariju po tej deklaraciji sodeč, manj kot 95%. Koliko manj (94% ali 35%) to ni razvidno, ampak saj mi je vseeno. Ravno tako mi je vseeno, če se prodaja v 20 kilogramskih vrečah in na palete (na koncu koncev je nigari namenjen industrijski proizvodnji) in tudi če nima kosher in halal certifikata, bi pa pričakoval, da ima NOP-certifikat, sploh če je v Ameriki (poleg Japonske) res tako popularen, kot se govori.
Rimljanka, limnol (ki trdi, »čisti magnezijev klorid je v vseh pogojih čisti magnezijev klorid in je ves, kar ga je na svetu, popolnoma enako dober ali enako slab«) in mamamia, kaj je NOP-certifikat, si poglejte na netu. Zakaj bi se izneveru tradiciji, bom rajš navedu krneki, a ne, rimljanka!?
In kako se je vse skupaj začelo? Aja, odgovoril sem Risbotu, pa so dežurni borci, pardon, borke, takoj skočile na barikade in v boj! Za koga že? Niti sanja se mi ne!
Zdravc