27. maj 2011 23:03
Sonja,
najprej najlepša hvala za vaš odgovor in posredovano informacijo. Na obe podjetji sem že poslal povpraševanje (na tem mestu se mi ne zdi primerno navajanje imen ljudi, s katerimi sem kontaktiral), a ponudbe, vsaj zaenkrat, ni. Zakaj, ne vem. Tudi na vsa ostala podjetja sorodne dejavnosti, ki sem jih uspel najti v Sloveniji (enajst jih je na mojem spisku), vendar mi pri večini iz že navedenih razlogov - proizvod je registriran kot zdravilo - magnezijevega klorida po zakonu ne smejo prodati, ne kot fizični, ne kot pravni osebi. Da skrajšam, ponudbo sem dobil samo eno, cena višja kot 45 EUR za kg. Mi je pa na voljo kadarkoli v lekarni, ki sem jo omenil v svojem prvem pisanju, po ceni slabih 10 EUR za 100 g, se pravi slabih 100 EUR za kilogram. Za mene odločno predrago.
Kar se magnezijevega klorida tiče, stalno govorim o MgCl26xH2O PA kvalitete, čistoče, kakor želite, v prahu. Glede čistoče: imam znanje iz kemije, vendar se zavedam, da je omejeno in ravno zato sem po posvetu s strokovnjakom (farmacevtka, Slovenija, cca. 17 let delovnih izkušenj), začel iskati MgCl najvišje možne čistoče, ki mi zagotovo ne bo škodil, seveda v omejenih in že nekajkrat navedenih količinah. Natančno sem ji razložil, kaj nameravam početi z magnezijevim kloridom in najprej je odkimavala z glavo. Ko sem ji opisal svoje dolgotrajne težave, mišične krče v hrbtu, probleme s hrbtenico, kalcinacijo v ramenih itd. ter kako se nameravam lotiti problema, je spremenila mnenje. Šele nato sem se spustil v iskanje cenovno najbolj ugodne in kvalitetne substance.
Kakšne so dnevne potrebe po magneziju mi je znano, koliko ga v resnici pridobimo s hrano pa je zelo diskutabilno, vendar se v to debato ne bom spuščal. Razmerje kalcij : magnezij pa je že zdavnaj porušeno, seveda v prid kalcija in v škodo magnezija. Če se vam to zdi dobro in prav, naj bo. Meni se ne.
Pri vašem pisanju pa me moti nekaj; pozorno sem prebral še enkrat vse, kar sem napisal na tem forumu in nikjer nisem zasledil, da bi komu rekel eno samo besedo o soljenju pameti ali da bi koga v kaj silil. Ob branju vaših odgovorov bi človek sodil drugače.
Moj namen je bil opisati lastno izkušnjo, mogoče komu pomagati, naletel sem pa na posmeh, bil obtožen pritlehnega marketinga in, če se ne motim, želje po zaslužku (ne ljubi se mi brati vseh komentarjev, a mislim, da je nekdo napisal nekaj v tem smislu), ker sem objavil svoj e-mail naslov. Žal mi je, da sem se sploh oglasil in s tem slabim priokusom zaključujem svoje prvo sodelovanje (in zadnje) na tem forumu, ne glede na to, kakšen bo vaš ali kogarkoli drugega odgovor.
Lep pozdrav!
p.s. danes zvečer sem po ne vem koliko letih pretekel (sicer kot po "jajcih") cca. 200, mogoče celo 300 metrov, ko sem bežal pred dežjem. Pritlehni marketing? Tudi prav.
pujsek1