10. jun 2015 22:42
limnol in vesnuška
Magnezij in njegovo obliko magnezijev klorid, tudi v obliki olja, uporablja z odličnimi rezultati sto tisoče ljudi po vsem svetu, od vrhunskih športnikov do obolelih. Potrjeno z nič koliko študijami s strani uradnih inštitucij. Tu ne govorimo o alternativni medicini.
Jaz osebno sodelujem z dolgoprogaši-ultramaratonci, ki ne morejo prehvaliti magnezijevega olja in gela (izdelanega iz magnezijevega klorida), in so mi izredno hvaležni, da sem jim predpisal to obliko, saj so prej imeli probleme, ker niso mogli brez stranskih učinkov vnesti dovolj magnezija v telo.
Če vidva na podlagi izključno vašega mnenja izoblikovanega na osnovi vašega vedenja, ne verjamete, da deluje, vaju nihče ne sili, ne zdi se mi pa primerno, da govorita, da ne deluje, ker se vama tako zdi.
Kar se tiče jemanja Mg, sem povedal, da se doza najlažje določi na podlagi mineralograma in da je Mercola predpisal 150-700 mg glede na vrsto faktorjev. vsebnost magnezija se je od leta 1950 zmanjšala od 25 do celo 80 % v vsakodnevni prehrani, zato je potrebno mineral dodajati, če ne jemo res izredno pazljivo. Če želite vedeti kdaj 150 in kdaj 700 in zakaj, preberite njegovo študijo na cca 50 straneh. Mislim, da je celo objavljena nekje na spletu. Drugače pa vama jo lahko jaz pošljem.
Debato z moje strani zaključujem, saj ne vodi nikamor drugam kot v napihovanje ega. Verjamem tudi, da bo moje pisanje marsikomu odprlo oči in pomagalo pri odločitvi.
Borchi
Sporočilo je spremenil(a) Borchi dne 11. 2015 10:10