Imam vrt kjer bi lahko rasla zelenjava pa ne more ker je poln mravelj.Vem da se dobijo neki strupi v trgovini vendar bi jaz raje poskusila s čim manj strupenim.Lepo prosim če je kdo ki ima o tem kaj pojma mi PROSIM naj svetuje.
brankapet
Imam vrt kjer bi lahko rasla zelenjava pa ne more ker je poln mravelj.Vem da se dobijo neki strupi v trgovini vendar bi jaz raje poskusila s čim manj strupenim.Lepo prosim če je kdo ki ima o tem kaj pojma mi PROSIM naj svetuje.
brankapet
9. maj 2011 18:59
Pri nas pomaga cimet v prahu. Lp, Saša
Mir in dobro!
9. maj 2011 19:35
Ravno danes sem slišala eno novo: navadno šolsko kredo zdrobi in potrosi v črti okoli vrtnin, kot da bi ogradila.
Lep pozdrav in čim manj mravelj
loli
9. maj 2011 20:13
Mravljišče oz. poti mravelj zaliješ z raztopino pecilnega praška (ko smo že ravno na kulinariki )
Nasja
9. maj 2011 20:51
Poleg uporabe kemije, kot so nasveti pred mojim, lahko tudi privabiš ptiče in slepce v vrt, pa bodo mravlje zelo hitro selile domovanje
Drejček
10. maj 2011 6:45
Sol pomaga. Jp potreseš, kjer pač že so.
karnak
10. maj 2011 7:10
Sama sem poiskusila cimet in pa pecilni prašek-žal neuspešno.
Tole s kredo bi znalo biti zanimivo.
Soli zagotovo ne priporočam,sploh ne po zemlji.
V kmetijski trgovini so mi dali nekaj v prahu,mislim da celo brez karence.Takrat smo se jih kar uspešno znebili.
Smo pa tisti prah potresali tudi okrog grede,ne samo med zelenjavo.
anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/
10. maj 2011 8:32
Meni je pomagala kavna usedlina. Polila sem jo tam, kjer so mravljice lezle iz lukenj v zemlji. V 2 dneh so se preselile.
10. maj 2011 9:10
Ni mi jasno, zakaj vas motijo mravlje v vrtu. Mene samo pri košnji, ker moram večkrat brusit koso. Pa bom tudi to preživel. Drugače jih sploh ne opazim in se tudi ne ukvarjam z njimi. Smatram, da so tam z nekim razlogom. Verjetno skrbijo za neko ravnotežje. Hočem povedat, da vsaj do zdaj nisem opazil, da bi delale kakšno škodo.
Sergej
10. maj 2011 9:40
Nabavi mravljinčarja. Polovi vse. Ziher.
lp
hedonist
10. maj 2011 10:48
Na velikem travniku mravlje res niso nadlezne ampak prav "simpaticne". Na majckenem vrtu pa je stvar drugacna; se posebej ce si naredijo gnezdo v tegelcu rozmarina in pehtrana, ki se potem posusita ali pa ce se jim zdi fina lokacija za mravljisce prostor pod ploscicami na terasi...
Poskusali odstranit (iz terase) s soljo, pecilnim, vroco vodo,... a neuspesno. Na koncu smo se posluzili kemikalij :(
Ce pa se slucajno nameravajo vrnit (kar jih imam na sumu, ker sem jih ze opazila na robu vrta) pa bom poskusila s kisom za vlaganje. Poskusala pa bom s taktiko omejevanja, kar pomeni, da jim bom delala kisne-pecilne...pregrade, da ostanejo tam kjer so
binkolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Široki rezanci z grahovim pestom
Čarobna zelena torta