28. apr 2013 20:34
anto nija7, a to ješ cvetoče vršičke mrtve koiprive?
rimljanka
28. apr 2013 20:34
anto nija7, a to ješ cvetoče vršičke mrtve koiprive?
rimljanka
28. apr 2013 20:40
simond, tisto ni "kao" plodni poganjek, kot si napisal v albumu, je kar lepo plodni, ker se rastlina s trosi (sporami), ki nastanejo na vrhu, v klasu, razmnožuje.
Na 2. fotki v albumu je rastlina, ki bi lahko bila, poudarjam, lahko bila navadna črnoga. Prosim, fotografiraj jo špe enkrat, ko se bodo cvetovi povsem odprli. Potem bo lažje povedati.
rimljanka
29. apr 2013 11:29
rimljanka, ja zgornji del mrtve koprive, se namoči v testo in se ocvre so kar zanimivega okusa, lahko mrtve koprive skuhaš tudi v juhi, seveda dodaš prepražiš čebulo,krompir, muškatni oreh in sesekljano čebulo, jušno osnovo, ter dobro misel. Na koncu pa potreseš z cvetovi mrtve koprive. Obstaja pa tudi nemška juha iz mrtve koprive, lahko jo tudi pripraviš kot prilogu k testeninam, podobno kot hmeleje vršičke in grenkuljico. Cvetove in mlade liste lahko daš kot zanimivost k solati.
antonija7
15. maj 2013 15:48
Spomnim se, da sem pred leti opazila Italijane (bilo je na primorskem), ki so nabirali mrtve koprive z rokavicami.
Eno vprašanje: kako se loči močvirska preslica od njivske? Ali se prav spomnim, da se za zalivanje/gnojenje uporablja njivsko preslico?
rdkapica
16. maj 2013 13:42
Že nabirate bezeg? Pri nas še ni, bo pa kmalu.
čoki
16. maj 2013 17:48
čoki že nabiramo bezeg za krape in za sirup. Enako akacijo.
antonija7
16. maj 2013 18:52
Tudi pri nas je začel bezeg cveteti. Jutri če bo lepo vreme gremo v akcijo za sok (sirup) in za sirup proti kašlju...
testeninca
17. maj 2013 15:10
17. maj 2013 16:56
Tudi jaz komaj čakam bezeg, ampak ga zdaj, ko je dež, ne morem iti nabirati. Mi je pa žal, ker dež spere veliko cvetnega prahu in ima potem sirup manj okusa Lani sem ga naredila okrog 15l, 1 liter, ki smo ga s težavo prihranili (no, v bistvu ga nismo našli ), pijemo ravno sedaj in je kot svež. Ta sirup je meni enostavno najboljši
JJ
17. maj 2013 18:27
Sirup proti kašlju se dela na enak način kot sirup iz smrekovih vršičkov. Tudi zame je ta recept nov ker ga bom delala letos prvič in se že veselim tega, kot vsake stari ki jo lahko delam iz sestavin, ki jih da narava in naš vrt :)
testenincaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Brownie z marelicami
Pekoča paradižnikova juha