3. maj 2011 16:20
Če lahko pristavim še svoje.
-ob registraciji avtomobila se pri plačilu cestnine upošteva 50 % popusta na en družinski avto.
-pri nakupu novega avta , kot je bilo pisano zgoraj se upošteva zmanjšanje DMV-ja, ( to pride zelo malo-ne tako kot pred leti) meša se DMV z DDV-je.
-plačilo pokojninskega zavarovanja računanega od minimalne plače( je za preračunat ,kaj to pomeni)-sama se nisem odločila za to.
-olajšava pri malici v šoli( v celoti v kolikor je po vsej Sloveniji enako, do le te opravičen po tabeli in mojih izračunih res zelo, zelo redko kdo. Tukaj je več olajšav, do splošne smo opravičeni vsi, če smo le vpisali, da jo želimo )
Sicer ni ravno odgovor , ki ste ga iskali, ampak se mi ob tem poraja neko vprašanje. Zakaj bi otroci hodili na koslilo v šoli , če pa je njihova mama doma. Seveda so primeri , če je v družini bolezen opravičeni, drugače se mi pa zdi da je to malo mimo. Sama si nisem upala pustiti službe, čeprav imam minimalni dohodek. Delam po 6 ur in gledam da otrokom ni potrebno hoditi na kosilo v šoli.
Da ne bo katera užaljena, vem da vse službe ne dopuščajo skrajšanega delavnega čase , tudi mene so zaradi tega premestili na drugo delavno mesto, in moram kar veliko poslušati zbadljivke in komentarje, vendar sem na prvo mesto postavila družino in mi drugo ni mar. (Včasih mi vseeno pride do živega)
Varianta kako si lahko tudi pomaga je( zanjo sem zvedela šele pred kratkim in jo še nisem koristila, jo pa v prihodnje najbrž bom)
Oblačila ki jih otrok preraste lahko odneseš na Karitas in vzameš številko večje.Pri tem ne bi smela imeti nobenega občutka krivde ali občutka, da fehtaš , ker menjaš .
To je moje mnenje in upam, da nisem koga žalila.
mizarka(
http://mizarka.moj-album.com/