5. maj 2011 15:23
tulka je napisal/a: |
Dvojčici in blondinke in podobno... i, spet moje mnenje: naravnost poneumljajo še neizoblikovane otroške glave. Tako kot American Pie, Stari, kje je moj avto? in podobne bedarije. V takih filmih resnično ne vidim nobene vrednosti.
tulka
|
Se strinjam (s poneumljanjem in poslpoševanjem v teh filmih) - pa vendar, če bodo vse punce v razredu govorile o "Dvojčicah v Parizu" ali " in vsi fantje o "Ameriški piti", ni vrag, da si tega ne bo hotel pogledat še naš otrok. Kak odnos bo imel do teh "blond" filmov, pa ni odvisno od tega, ali boto tak butast film gledali z njim ali ne, ali mu ga bomo prepovedali ali ne - mislim, da se vzgoja na tem področju začne že med listanjem časopisov, gledanjem reklam in vožnjo z avtom, ko nas z vseh strani bombardirajo jumbo plakati s tako ali drugačno bebavo vsebino.
12- letniku težko visimo za vratom, da bi ves čas nadzorovali kaj gleda in kako to razume. En premik v dojemanju lahko po mojem dosežemo edino z lastnim zgledom in pogovorom o vrednotah.
Če je v družini edino čtivo tedenska trač revija in mesečna modna revija, pa "posebne izdaje" z dietami in nasveti za "zapeljiv videz", bo tudi družinska najstnica buljila v "bjondaste" filme o "strastnih zapravljivkah" in drugih sodobnih ikonah in bo njihovo sporočilo razumela tako, kot ga pač bo. In če v družini ni drugih pogovorov, kot so tisti o kreditu za nov avto, nedeljskem šopingu v velecentru in nujni dieti pred dopustom, bo otroke tiste družine težko kdo prepričal, da je gledanje limonad poneumljanje.
Multi, super, si me spomnil na bradača z medvedom - Grizzly Adams je bil to Ej, kje so ti časi. Pa ene luštne poljske serije se spomnim, ko sta se brat in sestra dvojčka zamenjala in počitnice preživela vsak na svojem koncu (seveda se je vsak predstavljal kot oni drugi), punca se je oblekla v fanta, fant pa v punco, pa je bila komedija zmešnjav
Ampak takrat smo bili še vsi skupaj mladi in nedolžni. Zadosti nam je bilo kultno špansko "Modro poletje", Pa "Lassie se vrača", pa "Bratovščina sinjega galeba", naši starši pa so ob večerih gledali "Našo krajevno skupnost" in "Pozorište u kući" ...
No, kam pa buljimo zdaj? Trenja, Pogledi Slovenije, Mario, Kmetija slavnih ... in potem se čudimo, da 12- letnice organizirajo shod na Prešernovem trgu in vpijejo, naj pride k nam Justin Bieber! Halooo?
Če mi ne verjamete - tuje je ena hudo bizarna reč, ki jo je ena od oboževalk tega produkta "najstniškega marketinga" sama objavila v spletu:
http://www.youtube.com/watch?v=3uRzeOPhZWs&featu
Si predstavljate, da tale mladenka bere "Tajno društvo PGC" ali gleda "Srečo na vrvici"? Jaz tudi ne ...
Mojca