2. jun 2014 9:52
Iz prve roke lahko povem, da je pečica s pirolizo pravo olajšanje in ne morem je prehvaliti - priporočam vsakomur. Res je morda zanjo potrebno odšteti nekaj več evrčkov, ampak če si to lahko privoščite, se splača malo stisniti - na dolgi rok se res obrestuje.
Ker sem sama po naravi čistun in me izredno moti umazanija, sem se vsa leta "matrala" pri čiščenju pečice, ter se jezila, ko se je po vsaki peki maščoba nabrala po stenah. Po vsaki peki sem se zato lotila sprotnega čiščenja z raznoraznimi preparati, in zaradi sprotnega udejstvovanja bila tudi kar uspešna, ampak vseeno je bilo za mano kar nekaj drgnjenja - preprosto nemogoče pa je bilo umazanijo odstraniti na težko dostopnih mestih.
Ko sem si opremljala novo stanovanje, sem kupila pečico s pirolizo sicer s kančkom nezaupanja - v smislu, tako se sigurno ne bo očistila, kot če bi jo čistila sama, ipd. No, ko sem jo preizkusila, sem videla, da so bili vsi moji strahovi odveč. Pečica se resnično odlično očisti in na koncu zares ostane samo prah, v katerega se spremeni vsa maščoba, ki ga potem le obrišeš z vlažno krpo. Moja pečica ima sicer tri stopnje pirolize od najblažje do najmočnejše - izbereš si pač program po potrebi, odvisno, kako umazana je pečica. Sama običajno pečico očistim na kakšna dva meseca (spet odvisno koliko v tistem času pečem v pečici) in dam na najmočnejšo stopnjo. Pečica je kot nova. Med izvajanjem programa pirolize se pečica varnostno zaklene, tako da je ne moreš odpreti, kar je vbistvu super, saj je med potekom pirolize zelo vroča. Med potekom pirolize prav tako nisem zaznala nobenega posebnega vonja - mogoče malce po zažganem, ampak ni moteč.
Hehe, zdaj bom kot poceni reklama ampak priporočam jo vsem gospodinjam, ki se rade vrtijo po kuhinji, saj vam bo prihranila kar nekaj časa in živcev
http://www.cupikasculinary.com/