Dobila sem 10 kg fondanta iz metroja. A se to uporablja istokot tičina?
twinsika
Dobila sem 10 kg fondanta iz metroja. A se to uporablja istokot tičina?
twinsika
25. apr 2011 17:28
Fondant je samo angleška beseda za tičino maso.
Vanja
25. apr 2011 17:49
Sem prebrala, da en fondant se topi in se prelije en se pa uporablja kot tičina masa in zdaj nimam pojma kaj imam:):) twinsika
25. apr 2011 18:12
Poglej, če piše "rolled fondant" ali "poured fondant". Rolled je ticino masa.
Se mi zdi pa hecno, kako "dobiš" 10 kil te zadeve?
Vanja
25. apr 2011 22:57
Piše standard fondant. Dobila pa tako, da sem našmu naročila tičino, pa je tole prvleku:):) Pojma nima koliko je stalo...Gor pa nobenega podatka za uporabo. twinsika
26. apr 2011 8:16
Cena je kot se jaz spomnim okrog 3,5€- sem se jaz enkrat zmotila in to kupila ker se mi je zdela strašno poceni tičina na srečo je bilo pri meni samo 2 kg. Jaz sem ga potem za kak obliv na mafine, piškote, minjone uporabla... stopiš v mikrovalovki, dodaš mogoče kakšno žlico vode, po želji aromo ali barvo... No, tako se je pri meni obneslo, pojma pa nimam kaj bi počela z 10 kg, ker pri meni je bilo že 2 čisto preveč *Alisha*
26. apr 2011 8:26
Alisha, a potem preliješ kot s čokolado? A lahko tudi kakšno torto? Če katera želi, ji prodam po 2 € kg:):):)in pošljem. twinsika
26. apr 2011 12:40
Sem si ravno zadnjič mislila v Metroju kupit 2 kg vedro fondanta pa sem si potem premislila :)) žal pa tudi jaz ne vem cene. s0ncek*
26. apr 2011 15:26
Sem ga stopila v mikrovalovni pa sploh ni postal fajn tekoč, je tak hecen. Sem ga probala zvaljat pa kar gre, samo verjetno bi mogla uporabit za podlago sladkor v prahu..., da se nebi prijel:):) Nč, najbolje, da roma v smeti, če ne vem kaj je... twinsika
26. apr 2011 15:41
Preden ga vržeš stran, ga 3 kg kupim jaz. Če ne bo predrag. ;)) s0ncek*Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem
Zvezdice alla Alfredo