22. apr 2011 19:44
pikapoka,
pa kje si ti hodila v slaščičarsko šolo?
Oprosti, ampak tole se mi pa res že zdi zajebacija na kvadrat. Da certificirana slaščičarka na hobby forumu sprašuje, kako se žele razreže na kocke, me napelje na zelo črne misli o tem, kakšne so tvoje torte.
Torej - žele narediš po navodilu na vrečki, ker če ga dobro prebereš in se ga držiš, tudi uspe. Sok vzameč kakršen hočeš, razen kivijev, ampak gre tudi s smetano ali čemerkoli, kar pač vsebuje dovolj vode. Ko se strdi, vzameš nož in ga razrežeš na kocke, ja tu ti pa res ne vem povedati, kako se to naredi. Malo poskušaj. Potem kocke povaljaš v sladkorju ali raztopljeni čokoladi ali jih oblečeš v marcipan ali pa nič od tega, odvisno, kaj hočeš z njimi.
Torte v obliki steklenice bi se pa jaz lotila malo alternativno, namreč začela bi z rolado, eno veliko bolj debelo, pa eno majhno tanko, v stilu minirolade. In potem malo čarala in packala, dokler se mi ne bi zazdelo, da je vse skupaj že dovolj podobno steklenici. Če pri delu uporabljaš kake magične napoje (rum, vinjak pa take reči), do tega lahko hitro prideš. Tako ali drugače.
No, zdaj pa hodi v miru.
Sonja