19. apr 2011 9:12
No, elaphus, enako se mi dogaja s pravljico, ki jo omenja proxima, o graščaku! Brala neštetokrat, a sivca, debelca se ne spomnim
lp
mzm
19. apr 2011 9:12
No, elaphus, enako se mi dogaja s pravljico, ki jo omenja proxima, o graščaku! Brala neštetokrat, a sivca, debelca se ne spomnim
lp
mzm
19. apr 2011 9:28
Pa še sploh ni sivec, ampak Živec, debelec! (počasi se bom še vsega spomnila...). lp, proxima
19. apr 2011 9:38
Vendelina jr. je napisal/a: |
Proxy, the conspiracy always works - even when you are sleeping. Vendelina jr. |
19. apr 2011 9:55
Naslov je Neusmiljeni graščak, v moji izdaji knjige na strani 140 , a živca ne najdem.
lp
mzm
19. apr 2011 10:16
Naslov je Premalo zemlje in preveč (očitno me je spomin prevaral, kot se za neolacanovko konspiracionistko tudi spodobi, in sta citata iz različnih pravljic). lp, proxima
19. apr 2011 10:46
Najlepša hvala proxima, ta sivec (oziroma živec, najbrž se mi je v sivca spremenil, ko je osivel) mi je že dolgo časa sedel na glavi, zdaj sem končno tudi jaz tako rekoč osvobojena. Pa še Milčinskega sem povlekla s police in se mi z njim obeta prijetno popoldne.
nola
19. apr 2011 10:48
Zavoljo te napake sem preživela čudovito jutro ob ponovnem branju pravljic!
lp
mzm
19. apr 2011 14:01
Tisti neusmiljen graščak pa ni samo pravljica Milčinskega, pač pa tudi pesmica, mislim, da jo je napisal Pavel Golia na ljudski motiv, gre pa nekako takole: Ne le srebrniki in zlati, tudi krajcar bil je drag, saj življenje moral dati zanj nekoč je siromak...
Fajn forum, ni kaj - privlekla sem ven Pravljice in Desetega brata - obeta se mi lepa noč
lp
cervus
19. apr 2011 16:27
tulka je napisal/a: |
Zaklala žena raco, možu je dala taco, jej, le jej, preljub moj mož, da hitro debel boš. Zaklala je kopuna, možu je dala kljuna, jej, le jej, preljub moj mož, da hitro debel boš.
|
Tale je super kulinarična
JJ
19. apr 2011 16:49
Je, ampak tudi malo zlovešča, se ti ne zdi - le zakaj se ji ga tako mudi porediti in kdo utegne biti po raci in kopunu na vrsti?
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špargljeve blazinice
Schwarzwald kocke