Kaj poslušamo

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

11. mar 2014 21:06

Par let nazaj sem Jalta Jalta iskala na Youtube. Kdor čaka, dočaka! Danes bom končno spet videla celo predstavo. Prvič sem jo v gledališču v poznih sedemdestih letih. Gracias, punce! 

Če si hoče kdo ogledat celo predstavo, je tukajle. 

http://www.youtube.com/watch?v=5Ax7nLhRGzY

 

 

Vanja

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4742

11. mar 2014 21:27

Zagrebačko gradsko kazalište komedija ima Jalto še vedno na programu, ravno v soboto je predstava in potem spet konec marca. Pa Gubec Beg tudi konec marca...Iz našega malega mesta  oz. že v Celju vstopajo, pa je tudi organiziran ogled predstav v zimskem času, pa za silvestrovo tudi.

http://www.komedija.hr/web/raspored-predstava/

Ognjič

ursiii  

član od: 19.1.2011

sporočila: 543

11. mar 2014 21:31

Ampak, to je razpravljanje o okusih. Seveda je imel vsak svojega favorita, maaa moja je zmagala. Tudi drugače rada slišim Tinkaro, enkrat ob priliki celo na koncertu, in imam občutek, da se bo na Danskem dobro izkazala. Še ena lepa http://www.youtube.com/watch?v=ZTHJFJ3UhAo

Lp

ursiii

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. mar 2014 21:35

Ursii, upam, da te občutek ne vara. Meni komad na noben način ne potegne (sicer mi iz eminega cvetobera ni noben), ampak je treba podpirati predstavnico do konca, ne glede na to, kakšen bo.

Vendelina jr.

Davor  

član od: 23.10.2002

sporočila: 87

14. mar 2014 8:35

limnol je napisal/a:

A se spomnite, nostalgiki, kako smo se včasih vozili v Zagreb gledat mjuzikle? Jalta, Jalta, iz davnega 1971?

Sonja

 

Zagrebčani so jo pred leti ponovno postavili na oder in je še vedno na sporedu. Predlani je v eni eni od alternacij vlogo sluga Samuela nastopil "originalni" Griša.

 

Davor

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

26. mar 2014 0:18

Minilo je več kot pol stoletja od afere Profumo, multinivojskega škandala, ki je zabil enega od zadnjih žebljev v krsto fantazmatskih vrednot umirajočega britanskega imperija; pravkar se končuje tudi produkcija musicala Stephen Ward v londonskem Aldwych Theatre. Po dolgem in slastnem pričakovanju sem si predstavo končno ogledala prejšnji teden; uživala sem vsako minuto, nisem pa dočakala tiste ALWjevske melodije, ki bi se mi nemilosrčno zapičila v možgan in me ne bi izpustila vsaj do takrat, ko bi si kupila CD s posnetkom (z mojim najdražjim sva se med ogledom vsak zase spraševala isto, namreč če so to prvi znaki kisanja nevronske mreže). Tale, se mi zdi, je prišla še najbliže: This Side of the Sky lp, proxima

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. apr 2014 19:37

Mi je super izbor od proxy

 

Sicer ne vem, če je bila Ne daj se Ines že tule prilepljena, ampak od viška glava ne boli. Rade in Tadić v Lisinskme leta 2008. http://www.youtube.com/watch?v=psLhjcCxJg0&featu

 

Glas je starejši in je vse skupaj precej drugačno od prvega posnetka v sedemdesetih. Ampak na Ne daj se Ines smo odrasli. Sicer teksta nismo dokončno razumeli, ker je težko razumeti generacijo "u prosjeku 1938", dokler nisi sam "u prosjeku 40".  Ampak ko tolikokrat sliši ta tekst, ima vsak verz neko svoje življenje in si vsak predstavlja po svoje, kaj pomeni "kao što kiši u listopadu na otocima" in kaj je "more od olova i nebo od borova".  Pa s prijateljem sva že na več žurih odrecitirala tekst od začekta do konca. In enkrat je bilo na Tarikovem Milijonarju precej visoko zahtevno vprašanje, kaj se psoluša v (evo me, ustajem samo da okrenem ploču...." Ne daj se Ines in se je meni silno fino zdelo, da znam na to odgovoriti brez "publike", "polovičke" ali "klica v sili". Ker tekmovalec tega ni znal.

Skratka, uživajte v Radetu, uživajte v tekstu, poskusite najti še kak nov smisel, ker je Arsen res veliko povedal in živite v sedanjosti ker drugače vam bo preteklost "teško padla"

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti