Pozdravljeni za otroke sme kupila modelčke za veliko'>o noč. Rada bi spekla v jiho'>o'>o'>o'> biskvit in jih potem okrasila. Zanima me če je za tao'>o'>o'>o'> biskvit poseben recept ali vzamete katerega koli.
Hvala za pomoč
Čao'>o Mojca
Pozdravljeni za otroke sme kupila modelčke za veliko'>o noč. Rada bi spekla v jiho'>o'>o'>o'> biskvit in jih potem okrasila. Zanima me če je za tao'>o'>o'>o'> biskvit poseben recept ali vzamete katerega koli.
Hvala za pomoč
Čao'>o Mojca
16. apr 2011 20:57
V njih lahko spečeš karkoli. Tudi zraven pekača dobiš recept, nekaj jih je v bazi, se mi zdi. Ne moreš pa zgrešiti z marmornim kolačem. s0ncek*
16. apr 2011 21:26
pozdravljene, jaz sem danes sprobala modele iz hoferja-ovčka in zajec in sem naredila maso, ki naj bi bila posebej za te modele, ampak mi je teklo ven (od spodaj), tako, da sem prelila v druge modele. Mislite, da je bilo preredko (sicer normalno gosta masa) ? imate kakšen nasvet oz.recept? Hvala lepa.
17. apr 2011 9:18
Postavi jih na pekač. Izteka samo na začetku, ko se malo zapeče, pa je ok. In ker masa itak naraste, je bo v modelu vseeno ostalo dovolj. Lahko pa poskusiš narediti bolj gosto maso, ja. Ampak pomoje bo tudi taka iztekala. s0ncek*
17. apr 2011 16:10
teklo je tak, da brezveze :) bom probala še tako, da dam na pekač.. mojcl
21. apr 2011 23:30
Pozdravljene!
Še jaz bi rabila nasvet. Imam pekač kot je na sliki, na spodnji povezavi. Kaj bi mi svetovale kaj bi tu lahko spekal, biskvit kot za ovčko? http://4.bp.blogspot.com/-uhyYDP_Wv9U/TahE_rq0LOI/AAAA
Res nimam ideje. Hvala
tarja2
23. apr 2011 10:56
tarja2, tak pekač sem pred kratkim kupila tudi jaz. Najverjetneje bom spekla kar muffine. :) jgirl
23. apr 2011 13:42
Doma imam model ovčke, katero sem podedovala od stare mame. Uporabljam sledeči masleni recept:
13 dag masla
10 dag kristalni sladkor
2 jajci
malo lim. lupinice
20 dag moke
1/2 pecilni prašek
2 veliki žlici mleka
Zmehčano maslo penasto zmešati, nato dodamo po žlicah sladkor, zmešamo. Nato eno za drugim jajce.. Vmes zmeraj malo mešati , nato dodati lim. lupinice da nastane gladko belo kremo..
Moko , pecilni presejamo in dodamo po žlicah h kremi.. Obvezno mešati z roko. Na koncu dodamo malo mleka.
Pečemo pri 175 stopinj cca 30 minut.
Vse sestavine naj bodo na sobni temperaturi pred mešanjem !!
Pa dober TEK !!
Mychelle
23. apr 2011 15:53
jgirl je napisal/a: |
tarja2, tak pekač sem pred kratkim kupila tudi jaz. Najverjetneje bom spekla kar muffine. :) jgirl |
Hvala! Potem pa bom tudi jaz spekla kar muffine :)
tarja2
23. apr 2011 16:50
zdarvo..lahko si izbereš katero koli testo za biskvit..lahko navadno za torte ali rolade ( v glavnem biskvitno testo..)...želim vam veliko veselja pri peki in da boste s tem osrečili svoje otroke...pa tudi lepe praznike vam želim.. pikapoka18
24. apr 2011 8:54
tarja2, en nasvet (če se še nisi lotila), da ne boš ponovila moje napake: v maso daj absolutno manj pecilnega oz. sode bikarbone ... Moji so sicer dobri kot vedno, z estetskega vidika pa polomija. :( jgirlKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Moje štručke
Pirini svaljki s pršutom